Uusi lehti kertoo vainoista ja herätyksistä

Toukokuussa alkaa ilmestyä uusi paperilehti kristittyjen vainoista ja herätyksistä. Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvää ja ilmaiseksi tilattavaa lehteä kustantaa Marttyyrikirkon ystävät ry.

Lehden nimi on Kirje vainotulta kirkolta ja sen päätoimittajana toimii eläkkeellä oleva rovasti Johan Candelin.

Järjestö on jo aiemmin julkaissut Candelinin päätoimittamaa ruotsinkielistä lehteä Brev från den lidande kyrkan, jolla on 6000 tilaajaa.

Lehtien kulut maksaa Marttyyrikirkon ystävät ry, joka saa suurimman osan tuloistaan yksityisiltä lahjoittajilta.

Candelinin lisäksi lehden aineistoa tuottaa noin kymmenen kirjeenvaihtajaa eri puolilta maailmaa, esimerkiksi Kuubasta, Sri Lankasta ja Etelä-Koreasta.

– Haluamme tuoda esille sen, että kasvavat seurakunnat joutuvat aina vainottaviksi. Näivettyvät seurakunnat saavat olla rauhassa, Candelin kuvailee.

Hän haluaa haastaa väitteen, jonka mukaan kristinusko kuuluu menneisyyteen. Kun asiaa katsoo globaalisti, kristinusko kuuluu Candelinin mukaan vahvasti myös tulevaisuuteen.

– Lehtemme tuo suomalaisten lukijoiden tietoisuuteen Kristuksen nimen tähden kärsivät veljet ja sisaret, mutta myös maailman 500 miljoonan herätyskristityn innostavan todellisuuden, Candelin mainostaa.

Suomessa on nykyisin kolme kristittyjen vainoihin ja uskonnonvapauteen erikoistunutta järjestöä: Marttyyrikirkon ystävät, Stefanus-lähetys ja Open Doors Finland.

Eikö järjestöjen kannattaisi julkaista yhteistä lehteä?

– Kaikilla on oma linja. Toivotan siunausta kaikille, mutta tämä lehti palvelee erityisesti luterilaista lukijakuntaa ekumeenisessa hengessä, Candelin kommentoi.

Edellinen artikkeli”Pienemmiltä ei saa viedä aina ensimmäisenä”
Seuraava artikkeliSS: Seurakunnan tilassa saa myydä viinaa – ”snapsia hautajaisiin”

Ei näytettäviä viestejä