Uudistunut verkkopalvelu nopeuttaa ja helpottaa kirkkoon liittymistä

Uudistuneessa Liity kirkkoon -verkkopalvelussa voi nyt tunnistautua pankkitunnuksilla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä, kerrotaan Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotteessa.

Kirkkoon liittyjän tarvitsee täyttää verkkolomakkeeseen vain puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa. Tämän jälkeen liittymislomake siirtyy sähköisesti liittyjän seurakuntaan, jossa liittyminen käsitellään.

– Uudistetun palvelun myötä koko liittymisprosessi nopeutuu. Aikaisemmin kaikki liittymislomakkeet tulostettiin ja postitettiin paperimuodossa seurakuntiin. Tämän kuun puolivälistä alkaen liittymisilmoitus on edennyt seurakunnan käsiteltäväksi suoraan verkon kautta, kertoo projektipäällikkö Katri Meripaasi.

Palvelun suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tietoturvallisuuteen.

Palvelusta on tulossa nykyisten suomen- ja ruotsinkielisten käyttöliittymien lisäksi myös englanninkielinen versio. Lisäksi palvelua laajennetaan niin, että myös alaikäisten ja ulkomailla asuvien on mahdollista liittyä kirkkoon palvelun kautta.

Jos henkilöllä ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, hän voi lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Kirkkoon on myös edelleen mahdollista liittyä asioimalla seurakunnassa sekä tulostamalla ja täyttämällä verkkolomake ja toimittamalla se oman kotikunnan seurakuntaan.

Kirkkoon on liittynyt tänä vuonna noin 13 000 henkilöä.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Moni kirkon jättänyt palaa takaisin

Edellinen artikkeliAskola puhui synodaalissa avioliitosta, joukko pappeja kokoontui kirkon epäviralliseen homoiltaan
Seuraava artikkeliEero Huovinen kirjoittaa saarnansa ja opettelee muistamaan ne

Ei näytettäviä viestejä