Uskontokriitikko Christopher Hitchens on kuollut

Yksi modernin tieteellisen ateismin tunnetuimmista puolestapuhujista, englantilais-amerikkalainen kirjailija ja toimittaja Christopher Hitchens on kuollut. Hän menehtyi eilen Teksasissa, Yhdysavalloissa sairastettuaan reilun vuoden ajan ruokatorven syöpää. Hitchens oli kuollessaan 62-vuotias.
Christopher Hitchens oli ahkera esiintyjä lukuisissa uskontoa koskevissa väittelyissä ja tilaisuuksissa. Hän esiintyi omien sanojensa mukaan valistuksen, järjen ja sekularismin puolestapuhujana. Hitcehnsin mukaan jumalusko rinnastuu totalitarismiin, joka tuhoaa yksilönvapauden. Hitchens kuvaili omaa maailmankatsomustaan antiteistiseksi, toisin sanoen uskonto edusti hänelle asiaa joka tulisi aktiivisesti kitkeä pois kulttuurista ja inhimillsestä kokemusmaailmasta.
Hitchens oli nuorena poliittisesti vasemmistolainen, mutta muutti mielipiteensä myöhemmällä iällään. Hän saavutti 2000-luvulla huomiota puolustamalla Irakin sotaa ja kritisoimalla äänekkäästi muun muassa Bill Clintonin politiikkaa. Hitchens sai elämänsä aikana lukuisia tunnustuiksia journalistisesta työstään. Vuonna 2005 Foreing Policy-lehti nimesi hänet maailman sadan johtavan julkisuuden älykön joukkoon.
Hitchensin tunnetuin uskontoon liittyvä teos oli  vuonna 2007 julkaistu Jumala ei ole suuri (God is Not Great). Hitchensiä verrattiin kirjan myötä ajattelijana jopa Bertrand Russeliin. Kriitikot huomauttivat hänen käyvän uskontodebattiaan tarkoitushakuisesti ja puutteellisin tiedoin.

Edellinen artikkeliNaisten kokonaistyöaika suurempi kuin miesten
Seuraava artikkeliVille Ranta summaa pilakuvakohua: Ilmapiiri on muuttunut

Ei näytettäviä viestejä