Uskonnolliset arvot heikkenevät Etelävaltioissa

Yhdysvaltain Etelävaltioissa kirkkojen ja uskonnollisten arvojen asema on heikkenemässä, mikä on suuri muutos aiemmin hyvin uskonnollisella alueella. Tämä näkyy esimerkiksi Alabamassa Sylacaugan pikkukaupungissa, joka on ollut tunnettu kymmenistä kirkoistaan. Kristilliset arvot ovat näkyneet kaupungin arkipäivässä esimerkiksi alkoholinmyynnin rajoituksina.

Sylacaugassa on pitäydytty alkoholin myyntikiellossa sunnuntaisin, mutta nyt alkoholin ostaminen on päätetty sallia pyhäpäivinä kello 13 jälkeen. Toisin kuin aiemmin, kirkot eivät pyrkineet vaikuttamaan päätökseen.

Sylacaugan kaupunginjohtaja Doug Murphree perusteli päätöstä paikallisen liike-elämän auttamisella. Murphree itse käy sunnuntaisin baptistikirkossa.

Osa kaupungin asukkaista kaipaa menneisyyttä, jolloin kirkot olivat paikkakunnan sydän. Baptistipastori Joe Godfrey muistelee aikaa, jolloin koulut ja kirkot tekivät tiivistä yhteistyötä. Jopa koulujen koepäivät soviteltiin kirkkojen tapahtumien mukaan. Toisaalta kirkkojen vaikutusvallan vähenemisen uskotaan myös tuovan tilaa syvemmälle ja yksilöllisemmälle hengelliselle elämälle kaupungissa.

Asiasta kertoi Christian Headlines.

Edellinen artikkeliPakilassa kerätään palautetta hymynaamoilla
Seuraava artikkeliRadiohartaudet pyörivät teemojen voimin

Ei näytettäviä viestejä