Ulla Ruusukallio Pappisliiton puheenjohtajaksi, Kanttori-urkuriliittoon Minna Raassina

Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen Kanttori-urkuriliitto ovat valinneet uudet puheenjohtajat Helsingissä. Valinnat tekivät liittojen valtuustot kokouksissaan keskiviikkona.

Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2019–2020 valittiin sairaalapastori Ulla Ruusukallio. Hän on koulutukseltaan teologian ja kasvatustieteen maisteri sekä kirkon nuorisotyönohjaaja. Ruusukallio on työskennellyt Tampereen seurakuntayhtymän sairaalapastorina vuodesta 2009. Hän toimii pappina Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa.

Aiemmin Ruusukallio on työskennellyt vs. kirkkoherrana ja seurakuntapastorina Aitolahden seurakunnassa. Ennen pappisvihkimystä hän työskenteli nuorisotyönohjaajana eri seurakunnissa ja kurssisihteerinä Suomen Lähetysseurassa.

Ruusukallio on kirkolliskokouksen ja Tampereen hiippakuntavaltuuston pappisjäsen. Hän on toiminut Kirkon akateemisten ja Pappisliiton hallituksen ja valtuuston jäsenenä.

– Valinta tuli minulle yllätyksenä, vaikka ehdolla olinkin. Olen kiitollinen kaikesta saamastani huomiosta ja liikutusta nieleskellen mietin, miten pystyn jatkossa olemaan kaiken tämän luottamuksen arvoinen! Kiitos teille jokaiselle, jonka kanssa olen saanut ja saan tehdä yhteistyötä, Ulla Ruusukallio sanoo Suomen kirkon pappisliiton tiedotteessa.

Erovuoroisten tilalle liiton hallitukseen valittiin jatkokaudelle Annamari Simpanen sekä uusina jäseninä Alma-Helena Tuiskula, Mats Lindgård ja Mirja-Liisa Lindström. Mikko Huhtalan, Sari Järnforsin, Raija Korhosen, Osmo Luukkosen ja Teemu Paarlahden vuonna 2018 alkanut kausi jatkuu vuoteen 2019 saakka.

Kanttori-urkuriliiton Minna Raassina: Tärkeimpänä asiana näen työssä jaksamisen

Suomen Kanttori-urkuriliiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2019–2020 valittiin johtava kanttori Minna Raassina. Hän on työskennellyt Savonlinnan seurakunnassa vuodesta 2006. Raassina on toiminut Suomen Kanttori-urkuriliiton valtuustossa ja AKIn yhdenvertaisuustyöryhmässä.

– Tärkeimpänä asiana näen kanttoreiden työssä jaksamisen ja siihen liittyen liiton työskentelyn kohti parempaa työelämää, Raassina sanoo Suomen Kanttori-urkuriliiton tiedotteessa.

Erovuoroisten tilalle hallitukseen valittiin jatkokaudelle Markku Hekkala ja uutena jäsenenä Anna Marte.

Heikki Ali-Löytyn ja Keijo Piiraisen vuonna 2018 alkanut kausi jatkuu vuoteen 2019 saakka.

Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtajana lopettaa Ylivieskan seurakunnan kirkkoherra Eija Nivala ja Suomen Kanttori-urkuriliiton puheenjohtajana Helsingin Lauttasaaren seurakunnan kanttori Marjukka Andersson.

Torstaina Minna Raassina valittiin myös Kirkon akateemiset AKIn puheenjohtajaksi. AKI huolehtii jäsenjärjestöjensä Suomen Kanttori-urkuriliiton, Suomen kirkon pappisliiton ja Suomen teologiliiton jäsenten palkka- ja muusta edunvalvonnasta.

AKIn hallitukseen valittiin jatkokaudelle Heikki Ali-Löytty, Markku Hekkala ja Sari Järnfors sekä uusina jäseninä Mats Lindgård, Osmo Luukkonen, Saara Nykänen, Keijo Piirainen, Ulla Ruusukallio, Annamari Simpanen ja Alma-Helena Tuiskula.

Kuvat: Suomen kirkon pappisliitto ja Pasi Hyvönen

Täydennetty 23.11. kello 18.00 AKIn hallituksen jäsenten nimillä.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliNeljä suomalaista pidätettiin Malesiassa, epäillään kristillisen materiaalin jakamisesta julkisella
Seuraava artikkeliVäestöennusteessa syntyvyys laskee edelleen – ”Liian vähän puhutaan siitä ihmeellisestä, mitä lapsi

Ei näytettäviä viestejä