Tutkija Aini Linjakummun kevään uutuuskirja valottaa lestadiolaisten taloudellisia verkostoja

Vanhoillislestadiolaisten taloudellisista verkostoista julkaistaan toukokuussa kirja. Lapin yliopiston politiikan tutkijan Aini Linjakummun teos on ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta, kirjan kustantaja Vastapaino kertoo tiedotteessaan.

Kustantajan mukaan kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenet harjoittavat, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten lestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.

"Parhaimmillaan lestadiolaisten keskinäiset verkostosuhteet ovat hyvin myönteinen asia kaikille taloudellisen toiminnan osapuolille, kuten myös paikallis- tai aluetalouksille. Pahimmillaan ne voivat kuitenkin mahdollistaa hengellisen sidonnaisuuden hyväksikäyttämistä", Linjakumpu sanoo tiedotteessa.

Aini Linjakumpu on keskittynyt tutkimuksissaan uskontojen ja uskonnollisten liikkeiden poliittisiin ulottuvuuksiin. Aiemmin hän on käsitellyt kirjoissaan hengellistä väkivaltaa kristillisissä yhteisöissä ja vanhoillislestadiolaisen liikkeen hoitokokouksia.

Kuva: Jussi Rytkönen. Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat Porissa kesällä 2017.

Lue myös:

Lapin yliopisto kerää aineistoa vanhoillislestadiolaisten taloudellisista verkostoista

Lapin yliopistossa tutkitaan lestadiolaisten verkostoja

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.