Turkuun ehdotetaan viiden suomenkielisen seurakunnan yhtymää

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen viidestä suomenkielisestä seurakunnasta seurakuntayhtymän alueelle.

Yhteisen kirkkoneuvoston linjauksen mukaan Katariinanseurakunta ja Henrikinseurakunta yhdistyisivät Katariinanseurakunnaksi, Maarian ja Paattisten seurakunnat muodostaisivat Maarian seurakunnan, Mikaelin- ja Martinseurakunnat muodostaisivat Mikaelinseurakunnan. Kaarinan ja Piikkiön seurakunnat muodostaisivat Kaarinan seurakunnan. Lisäksi yhtymään kuuluisi Tuomiokirkkoseurakunta. Seurakuntayhtymässä säilyy myös ruotsinkielinen Åbo svenska församling.

Nyt tehtyä periaatepäätöstä arvioidaan piispantarkastuksen yhteydessä 7.–13.3. Arkkipiispan arviota esityksestä odotetaan huhtikuussa. Asia saattaa vielä sen jälkeen palata yhteiseen kirkkoneuvostoon.

Prosessin aikana kuullaan vielä seurakuntaneuvostoja sekä seurakuntayhtymän yhteistä kirkkovaltuustoa. Lisäksi tuomiokapituli antaa oman lausuntonsa sekä mahdollisen oman aloitteensa.

Päätöksen mahdollisesta seurakuntajaon muutoksesta Turussa ja Kaarinassa tekee aikanaan Kirkkohallituksen täysistunto.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän seurakunta- ja yhtymärakenteiden kehittämishankkeen ohjausryhmä jätti tammikuussa esityksen, jossa Turkuun ja Kaarinaan esitettiin neljän suuren suomenkielisen seurakunnan mallia.

Kuva: Timo Jakonen/Kirkon kuvapankki

Edellinen artikkeliTeatteri 
on peili
Seuraava artikkeli”Kirkollisveron maksaminen on tärkeää”

Ei näytettäviä viestejä