Trump on äänestäjien mielestä vähiten uskonnollinen ehdokas

Äänestysikäisten yhdysvaltalaisten mielestä republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Donald Trump on kaikista kandidaateista vähiten uskonnollinen.

Toisaalta myös kaikkein uskonnollisimmaksi arvioitu presidenttiehdokkuuden tavoittelija on republikaani, Ben Carson. 68 prosenttia Pew Research Centerin tammikuiseen kyselyyn vastanneista arvioi Carsonin joko hyvin tai melko uskonnolliseksi. Vain vähän tai ei lainkaan uskonnollisena Carsonia piti 11 prosenttia.

Uskonnollisuuden määrää mittaavalla asteikolla perää pitävän Donald Trumpin kohdalla vastaavat luvut olivat 30 (hyvin tai melko uskonnollinen) ja 60 (vain vähän tai ei lainkaan uskonnollinen) prosenttia.

Ääripäiden väliin ehdokkuuskandidaateista jäivät republikaani Ted Cruz (65 ja 12 prosenttia), republikaani Marco Rubio (61 ja 13 prosenttia), demokraatti Hillary Clinton (48 ja 43 prosenttia) ja demokraatti Bernie Sanders (40 ja 35 prosenttia).

Kyselytutkimuksessa selvisi myös, että noin puolet yhdysvaltalaisista äänestäjistä ei kannattaisi ateistiehdokasta. Siitä huolimatta republikaanien joukossa Trump arvioidaan presidenttinä hyväksi tai erinomaiseksi, vaikka hän ei olekaan äänestäjien arvion mukaan uskonnollinen. Muita republikaaniehdokkaita ei arvioida samansuuntaisesti.

Kuva: Gage Skidmore / Wikimedia Commons

Lue myös:

Mihin kristilliseen tunnustuskuntaan kannattaa kuulua, jos haluaa Yhdysvaltojen presidentiksi?

USA:n presidentti on useimmin episkopaali

Edellinen artikkeliEvoluution vastainen tilaisuus jakoi Keski-Porin seurakuntaa
Seuraava artikkeli”Vahva protestanttisuus on Saksan demokratialle tärkeää”

Ei näytettäviä viestejä