USA:n presidentti on useimmin episkopaali

Yhdysvaltojen 43 presidentistä kaikkiaan yksitoista on kuulunut episkopaaliseen kirkkokuntaan. Episkopaalinen kirkko kuuluu maailmanlaajuiseen anglikaanisten kirkkojen yhteisöön. Episkopaaliseen kirkkoon ovat kuuluneet muun muassa George Bush vanhempi, Franklin D. Roosevelt ja Yhdysvaltain ensimmäinen presidentti George Washington.

Yhdysvaltain presidenteistä vain Thomas Jefferson, Andrew Johnson ja Abraham Lincoln eivät ole kuuluneet virallisesti mihinkään kirkkokuntaan.

Kotimaa24 kertoi aikaisemmin Pew Research Centerin tekemästä mielipidekyselystä, jonka mukaan puolet amerikkalaisista ei tukisi presidentinvaaleissa ateistista ehdokasta. Tiedot presidenttien uskonnollisista sitoumuksista julkaistiin kyselyn yhteydessä.

Toiseksi eniten Yhdysvaltain presidentiksi on päätynyt reformoituihin kirkkoihin kuuluvia presbyteerejä. Heitä on ollut kaikkiaan kahdeksan. Presbyteerikirkkojen jäseniä olivat esimerkiksi Ronald Reagan ja Woodrow Wilson.

Loput presidenteistä ovat olleet baptisteja (4), metodisteja (4), unitaristeja (4), Disciples of Christ -kirkon jäseniä (2), reformoituja (2) ja kveekareita (2). Viimeaikaisista presidenteistä Geroge W. Bush oli metodisti ja Bill Clinton baptisti.

John F. Kennedy oli katolisen kirkon jäsen ja Calvin Coolidge kongregationalisti. Nykyinen presidentti Barack Obama kuului noin kaksikymmentä vuotta liberaaliteologiastaan tunnettuun United Church of Christiin. Nykyisin hän ei ole julkisesti sitoutunut mihinkään kirkkokuntaan.

Edellinen artikkeliKotimaa24 toivottaa hyvää juhannusta!
Seuraava artikkeliVaikeneminen on kirkon helmasynti somessa – nämä työntekijät onnistuvat vuorovaikutuksessa

Ei näytettäviä viestejä