Temppeliaukion kirkon pääsylipputarrat sotkevat ympäristöä – katso kuvat

Pääsy Temppeliaukion kirkkoon on turisteille maksullista. Ympäristöön liimatut, kirkon ristin kuvalla varustetut maksutarrat ovat alkaneet olla ongelma, sillä ne vaativat siivoamista.

Töölön seurakunnan pääsuntion Reijo Hyötyläisen mukaan tarroja on jatkuvasti kirkon lattiassa ja penkeissä. Niiden siivoamisesta tulee lisäkustannuksia.

Tarroja on liimattu myös kirkon ympäristöön, roskalaatikoihin, liikennemerkkeihin ja niiden tolppiin sekä postilaatikkoon. Niitä on kiinni vaihteleva määrä myös jalkakäytävillä ja kirkon edustan kivissä. Lähitalojen asukkaat ovat myös huomautelleet tarrahaitasta.

Hyötyläisen mukaan kyse on uudesta asiasta, eikä tarraongelmaan osattu valmistua ennakolta. Pääsymaksu tuli voimaan vasta tänä vuonna. On mahdollista että seurakunta joutuu järjestämään tarrojen siivoamisen lähiympäristöstä – varoja siihen on käytössä pääsymaksusta johtuen.

Tarralapuille on pohdittu vaihtoehtoa, esimerkiksi leimaa. Tarrojen liimaaminen on tavallista museoiden ja turistikohteiden ympärillä eri puolilla maailmaa.

Temppeliaukion kirkko on yksi Helsingin suosituimmista turistikohteista ja siellä käy vuosittain yli puoli miljoonaa ihmistä.

Kuvat: Olli Seppälä. Kuvia voi selata valkoisista nuolista.

Edellinen artikkeliHS mielipide: Sadinmaa ei ole ainoa – muutkin ovat vihkineet sateenkaaripareja
Seuraava artikkeliSeurakuntien sateenkaaripareja koskevia tilaratkaisuja käsitellään nyt maallisissa oikeusistuimissa

Ei näytettäviä viestejä