Taivas varjele! Kirkko päivystää MM-kisapaikoilla

Kirkko on ollut mukana tänään päättyvien nuorten jääkiekon MM-kisojen kisapaikalla liikuntatyönsä puitteissa.

Liikkuva seurakunta -hanke on päivystänyt tapaninpäivästä lähtien Helsingin Hartwall-areenalla, jossa suomen maajoukkue on pelannut kaikki ottelunsa, kertoo asiantuntija Mikko Mäkelä Kirkkohallituksesta.

Ajatuksena on kohdata ihmisiä siellä, missä he ovat. Tänäänkin loppuunmyyty ottelu tuo Hartwall-areenalle yli 13 000 ihmistä.

– Olemme tarjolla, emme tyrkyllä.

Kirkon Taivas varjele -standilla on Mäkelän mukaan pyörinyt paljon kiinnostuneita ihmisiä ja kävijöiden palaute on ollut myönteistä. Standilla vetonaula on jääkiekkopeli, joka kiinnostaa erityisesti lapsia ja nuoria.

– Ennen Kanadaa vastaan pelattua ottelua meillä oli pre game, jossa suomalainen isä ja poika pelasivat kahta kanadalaista vastaan. Ilon ja yhteisöllisyyden kautta mennään.

Taivas varjele -päivystäjillä on omat peliasut. Tarjolla on ristiheijastimia, kirkon sanomaa sekä tietoa Liikkuva seurakunta-toimintamuodosta.

– Kerromme kirkon ilosanomaa sekä siitä, kuinka paljon seurakunnissa jo nyt liikutaan ja kuinka syrjäytymistä voidaan ehkäistä liikunnan avulla.

Tänään kello 20.30 alkavassa finaaliottelussa Suomen junnuleijonat kohtaavat Venäjän. Junnuleijonat pelaavat Mäkelän mukaan joukkueena upeasti.

– Joukkueella on iloinen ote, jossa yritetään tehdä toiset paremmaksi. Jokainen pelipaikka on tärkeä. Uskon, että Suomi voittaa kultaa.

Kuva: Mikko Mäkelä

Lue myös:

MM-lätkä: MIkä on Mertarannan Taivas varjele! -sanonnan alkuperä?

Edellinen artikkeliMinisteri haluaa turvata puolustusvoimien kirkollisen työn
Seuraava artikkeliTiernapojat turuksi ensiesitetään loppiaisena

Ei näytettäviä viestejä