Suviseurat Lopella kokosi 80 000 – erikoisuutena suora tv-jumalanpalvelus

Suviseurojen teema Lopella oli "Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta". Juhlaportti toteutettiin yhteisötaiteena kierrätysmateriaalista. Kuva: Olli Seppälä

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen Suviseurat olivat koolla kahden vuoden koronatauon jälkeen varsin perinteisellä tavalla. Helle ja avoimen kentän kuumuuskaan ei liikkeen väkeä säikäyttänyt, vaan paikalle Räyskälän ilmailukeskukseen Lopelle kokoontui järjestäjien ilmoituksen mukaan noin 80 000 eri ikäistä liikkeen ihmistä.

Ilo oli silminnähden suuri, kun väki sai jälleen kohdata toisensa "Suviseurakaupungissa". Juhla-alueelta löytyi muun muassa market, josta sai ostaa liki kaikkea vaipoista autonakkuihin.

Erikoisuus Lopella oli ensimmäistä kertaa toteutettu suora tv-jumalanpalvelus. Kirkon viestintä ja Yle ovat ehdottaneet Suviseurojen järjestäjille televisiointia ja monena vuonna aiemmin, mutta se on kaatunut käytännön ongelmiin ja pitkiin etäisyyksiin.

Nyt tv-jumalanpalveluksen aikana suuri juhlateltta ei ollut täpötäynnä, tv-kuvissa näkyi tyhjiä kohtia varsinkin puhujakorokkeen läheisyydessä. Vierastiko väki televisiointia?

Suviseurojen järjestäjät eivät ainakaan vierastaneet, vaan toivottivat Ylen tervetulleeksi. Suora lähetys nähtiin keinona kertoa liikkeen sanomaa myös niille, jotka eivät muutoin lähtisi Suviseuroihin.

– Korona-aika toi toimintaamme digiloikan, viestimiseen on otettu uusia keinoja, sanoi SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Valde Palola Lopen suviseuroissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa lauantaina iltapäivällä.

Kahdet aiemmat Suviseurat järjestettiin pelkästään radiossa ja verkossa, mikä on lisännyt seura-tilaisuuksien videointeja. Suoratoistot on välitetty YouTuben kautta. Striimauksista on tullut arkea, ja niitä katsellaan monissa eri maissa.

Maanantaina 4.7. päättyvien Suviseurojen teema on "Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta".

Suviseurat on iso ponnistus, vapaaehtoisia järjestelyissä oli mukana noin 800. Lisäksi paikan päällä etsittiin vapaaehtoisia eri tehtäviin, muun muassa lapset keräsivät roskia juhlakentältä.

Järjestelyjen päävastuun Lopella kantoi Vantaan Rauhanyhdistys. Järjestelyvastuussa olivat myös Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Lohjan ja Nurmijärven rauhanyhdistykset.

Lue lisää Suviseuroista ja vanhoillislestadiolaisen liikkeen perinteisesti kielteisestä suhtautumisesta televisioon 8.7. ilmestyvästä Kotimaasta.

Lue myös

Suviseurakirkossa (blogikommentti Suviseurojen jumalanpalveluksen televisointiin)

Körtit ja lestadiolaiset varautuivat kuumuuteen kesäjuhlilla – Vesipulloja on jo tuotu lisää

Yle televisioi suorana Suviseurojen jumalanpalveluksen – Ei ole merkki muutoksesta SRK:n kielteiseen tv-kantaan

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä yhden kerran.\n>Antoisia lukuhetkiä!