Körtit ja lestadiolaiset varautuivat kuumuuteen kesäjuhlilla – Vesipulloja on jo tuotu lisää

Suviseurat ovat jo alkaneet Lopella. Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Vanhoillislestadiolaiset ovat viikonvaihteessa koolla Lopella Suviseuroissa ja körtit eli heränneet Joensuussa herättäjäjuhlilla. Molemmille paikkakunnille on ennustettu jopa +30 asteen helteitä.

– Poikkeuksellisesta kuumuudesta johtuen Suviseurojen keskuskentälle on tuotu pitkä rekan peräkärry, josta myydään vesipulloja, Suviseurojen seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja Matti Hanhisuanto sanoo.

Lisäksi juhla-alueella on entiseen tapaan vesipullojen täyttöpisteitä.

Vanhusten varjoisan lepopaikan lähellä ikäihmisillä on mahdollisuus virkistäytyä myös suihkussa.

Hanhisuannon mukaan Suviseuroissa tihennetään kuulutuksia ja niissä muistutetaan muun muassa siitä, että lapset saavat riittävästi juotavaa ja ravintoa.

Helteinen sää jatkuu ennusteiden mukaan myös Joensuussa herättäjäjuhlien ajan. Viestintätoimikunnan puheenjohtaja Kari Tanskanen kertoo, että kuulutuksissa opastetaan juhlavieraita nauttimaan riittävästi nesteitä, käyttämään päähinettä ja hakeutumaan varjoon mahdollisuuksien mukaan.

– Alueelle on tehty lisää vesipisteitä, hän sanoo.

Oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan.

Rakennustyöt ovat vielä osin käynnissä juhla-alueella.

– Huomisiin aattoseuroihin mennessä kaikki on valmista, Tanskanen lupaa.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä yhden kerran.\n>Antoisia lukuhetkiä!