Suviseurat käyntiin Suvivirrellä

Suuri seurateltta täyttyi hyvissä ajoin ennen Suviseurojen avajaisia. Perjantaiaamuna teltan täytti puheensorina, joka lähti 4 000 seuravieraasta. Lapset istuivat hiljaa aloillaan. Tunnelma oli odottava.

Avajaiset alkoivat Suvivirrellä, jonka jälkeen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen toivotti kaikki seuravieraat tervetulleiksi. Juntunen puhui muun muassa siitä, kuinka julkisuuden viihdeohjelmat ovat täynnä erilaista rakkautta kuin Jumalan rakkaus.

– Viihteellinen rakkaus on pinnallista oman edun tavoittelua, mutta Jumalan rakkaus yhdistää meidät Pyhän Hengen kautta, Juntunen julisti.

Lapuan hiippakunnan piispan Simo Peuran mukaan herätysliikkeet ovat suuri voimavara kirkolle. Hän kutsui seuravieraita osallistumaan kirkon toimintaan ja viettämään jumalanpalvelusta. Lisäksi hän rohkaisi vanhoillislestadiolaisia asettumaan ehdolle kirkollisvaaleissa.

Liikkeen kirkkoa kohtaan esittämä kritiikki on Peuran mukaan tervetullutta.

– Ystävällinen ja kunnioittava arvostelu on hyvästä, vaikka se tuntuisikin kipeältä. Toivon, että myös vanhoillislestadiolainen liike on valmis ottamaan vastaan rakentavaa palautetta, kun kirkko kaitsijan roolissa sitä antaa, Peura sanoi.

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikstöm totesi, että Suviseurat on tärkeä levähdyspaikka arkisesta työstä. Seuroilla lestadiolaiset ovat omiensa parissa turvassa ulkomaailmalta ja sen kysymyksiltä. Vikström kuitenkin kertoi toivovansa, että lestadiolaiset eivät eristäytyisi muusta maailmasta.

– Moni varmasti haluaisi jäädä tänne, jossa kaikki uskovat samoin, mutta Jeesus ei halunnut erottaa meitä. Hän kutsuu opetuslapsensa kohtaamaan myös eri tavalla ajattelevia ihmisiä.

Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Tuomas Linna kiitti puheessaan Vaasan kaupunkia, alueen rauhanyhdistyksiä ja talkooväkeä.

– Aloitimme valmistelut 11 vuotta sitten. Kiitos kaikille perheille, puolisoille ja lapsille, että päästitte meidät osallistumaan talkoisiin, Linna sani liikuttuneena.

Suviseuroja vietetään tänä viikonloppuna Vaasassa Söderfjärdenin peltoaukealla.

Kuva: Markus Mäki

Lue myös:

SRK: Jumalan sanaa ei voi muuttaa yleisen mielipiteen painostuksesta

Edellinen artikkeliEvankeliumijuhlille odotetaan 15 000 kävijää Sastamalaan
Seuraava artikkeliTeemu Hällistä diakoniajohtaja

Ei näytettäviä viestejä