SRK: Jumalan sanaa ei voi muuttaa yleisen mielipiteen painostuksesta

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) mielestä kansankirkko on lipsunut kristillisistä arvoista. Yhdistyksen mukaan yleinen mielipide ohjaa liikaa kirkon toimintaa.

– Koemme huolta siitä, että kirkossamme toimii työntekijöitä, jotka kieltävät Raamatun ilmoituksen Jeesuksen neitseestä syntymisestä ja ristillä kuolleen Jeesuksen ylösnousemisesta, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Viljo Juntunen sanoo.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ei ole osa kirkon rakennetta, mutta vanhoillislestadiolainen herätysliike on yksi kirkon sisällä toimivista vakiintuneista herätysliikkeistä. SRK:n mukaan yleinen mielipide vaikuttaa liikaa kirkon toimintaan.

– Kirkko on monella tapaa haavoittunut, ristiriitojen ja eri suuntaan vetävien näkemysten yhteisö. Ristiriidat aiheutuvat pääosin siitä, että Jumalan sanan perustukselta luovutaan yleisen mielipiteen painostamana, SRK:n varapuheenjohtaja Matti Taskila jatkaa.

Kirkon sisältä herätysliikettä kohtaan noussut kritiikki on Taskilan mukaan luonnollista. SRK:n näkemyksen mukaan kritiikin taustalla on erilainen käsitys kristillisestä uskosta. SRK haluaa, että kristillistä oppia tulkitaan yksin Raamatun pohjalta. Näin kirkko ei sen näkemyksen mukaan toimi. Yhdistys on halukas keskustelemaan opillisista kysymyksistä, mutta se ei ole valmis muutoksiin.

– Myönteinen kritiikki on tietysti aina tervetullutta, mutta Jumalan sanaa ei ole lupa muuttaa, Taskila toteaa.

Muutaman vuoden takainen kohu lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on johtanut ainakin joihinkin toimenpiteisiin SRK:n sisällä. Sen leireillä uusien leiriohjaajien rikosrekisterit tarkistetaan.

Yhdistyksen kanta tasa-arvoiseen avioliittolakiin on säilynyt ennallaan. SRK:n mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.

– Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, mutta homouden toteuttaminen on Jumalan sanan vastaista, Taskila sanoo.

Suviseurat järjestetään tänä viikonloppuna Vaasassa. Vaasan seudun rauhanyhdistyksen lisäksi järjestelyvastuussa on yksitoista Etelä-Pohjanmaan rauhanyhdistystä. Suviseurojen avajaisia vietetään huomenna. Tämän vuoden tunnuslause on ”Herra on minun valoni ja apuni”.

Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Edellinen artikkeliLähetystyölle suunnatut rahat kääntyneet jälleen kasvuun
Seuraava artikkeliLuther-kirkko palautetaan kirkkokäyttöön helluntaina

Ei näytettäviä viestejä