Surmatut olivat työskennelleet Afganistanissa pitkään

Torstaiaamuna Afganistanin Heratissa surmatut Kansanlähetyksen kehitysyhteistyöntekijät olivat työskennelleet Afganistanissa pitkään, Kansanlähetys kertoo. Molemmat puhuivat sujuvasti paikallista darin kieltä ja tunsivat hyvin paikallisen kulttuurin ja kunnioittivat sitä.

Toinen työntekijä aloitti työnsä Afganistanissa ensimmäisen kerran vuonna 1999. Hän koulutti mielenterveysalan työntekijöitä ja kehitti sosiaalihuoltoa muun muassa kartoittamalla mielenterveysongelmien taustalla olevia sosiaalisia ongelmia.

Toinen työntekijä aloitti kehitysyhteistyössä Afganistanissa vuonna 1998. Hän oli juuri palannut maahan IAM-järjestön aluejohtajaksi. Hänen tehtäviinsä kuului naisten aseman ja toimeentulomahdollisuuksien parantaminen.

Afganistanissa on aiemminkin surmattu Kansanlähetyksen työntekijöitä. Vuonna 1980 Eeva ja Erik Barendsen murhattiin kotonaan Kabulissa.

– Menetimme erinomaisia työntekijöitä, jotka olivat löytäneet Jumalan rakkauden Kristuksessa ja halusivat jakaa sitä muille. Heidän kutsumuksenaan oli palvella paljon kärsinyttä kansaa samalla rakkaudella, jota olivat itse kokeneet, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen sanoo.

– Kutsumme kaikkia rukoilemme uhrien omaisten ja Afganistanin kansan puolesta sekä vakautta tähän maahan, jota työntekijämme rakastivat, Tuovinen jatkaa.

Uhrien muistoksi pidetään hiljainen hetki perjantaina 25. heinäkuuta kello 12.

Lippu on vedetty puolitankoon menehtyneiden työntekijöiden muistoksi Suomen Evankelisluterilaisessa Kansanlähetyksessä Ryttylässä.

Kuva: Anne Lepikko

Edellinen artikkeliSuomen ensimmäinen festariehtoollinen – katso video
Seuraava artikkeli”Ääriliikkeet kokevat naisten voimaannuttamisen uhkaksi”

Ei näytettäviä viestejä