Suomen Kuvalehti: Venäjä rajoittaa pappis­koulutusta poliittisin perustein

Suomen Kuvalehden uutisen mukaan luterilaisen Inkerin kirkon teologinen instituutti olisi kuluneena keväänä menettänyt pappiskoulutuksensa opetuslisenssin siksi, että Venäjällä valtiovalta haluaa kontrolloida yhä vahvemmin myös uskonnollisia yhteisöjä.

SK:n mukaan monet seikat viittaavat siihen, että luparatkaisu on osa samaa kansalaisyhteiskunnan tukahduttamiseen tähtäävää politiikkaa, jonka seurauksena myös oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi istuu vankilassa.

Inkerin kirkon teologinen instituutti vei jo viime syksynä katkolla olleen lisenssiasian talvella oikeuteen. Huhtikuussa saatiin päätös, joka piti lisenssin menettämisen voimassa. Kotimaan uutisen asiasta voi lukea täältä.

Tutkintoon tähtäävää koulutusta ei voi enää järjestää. Tämä on Inkerin kirkolle iso ongelma, sillä sen koulutetun työvoiman tarve on suuri.

SK viittaa norjalaisen Forum 18 -järjestön tietoihin, jonka mukaan Inkerin kirkon teologinen instituutti olisi jo kolmas kristillisen vähemmistön oppilaitos, jolta on viime vuosina peruttu oikeus antaa tutkintotasoista työntekijäkoulutusta.

SK:n haastattelema Inkerin kirkon Suomen-edustuston toiminnanjohtaja Juha Saari pitää oikeuden lupapäätöstä ja aiempia Venäjän opetusvalvontaviraston ratkaisuja poliittisina.

Lue myös:

Inkerin kirkko menetti oikeuden päätöksellä Teologisen instituutin opetus­lisenssin

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Suomen Kuvalehti: Venäjä rajoittaa pappiskoulutusta poliittisin perustein

Edellinen artikkeliTuomiorovasti Matti Salomäki on lähdössä ehdolle Lapuan piispan­vaaliin
Seuraava artikkeliLapuan hiippakunta­dekaani Terhi Kaira: Harkitsen piispa­ehdokkuutta vakavasti

Ei näytettäviä viestejä