Suomen Ekumeeninen Neuvosto valitsi hallituksensa – katso eri kirkkojen edustajat

Kuva: Olli Seppälä

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on valinnut arkkipiispa Tapio Luoman jatkamaan puheenjohtajanaan. Puheenjohtajan ja hallituksen toimikausi on kolmivuotinen ja alkaa vuoden 2022 alusta. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Luoma oli neuvoston puheenjohtaja myös päättyneen kolmivuotiskauden.

Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on kolme varapuheenjohtajaa, joiksi valittiin ortodoksisen kirkon edustaja, metropoliitta Arseni (varajäsen: ylidiakoni Juha Lampinen), evankelis-luterilaisen kirkon edustaja, piispa Matti Repo (varajäsen: dekaani Terhi Törmä) ja Suomen vapaakirkon puheenjohtaja, ekonomi Jaakko Pihlajamäki (varajäsen: ylisihteeri, majuri Saga Lippo, Suomen Pelastusarmeija). Puheenjohtajan henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin piispa Jari Jolkkonen.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin: Katolinen kirkko Suomessa, veli Gabriel Salmela (varajäsen: isä Marco Pasinato); Suomen evankelis-luterilainen kirkko, TT Minnamari Helaseppä (varajäsen: pastori Saara-Maria Jurva); Suomen evankelis-luterilainen kirkko, dosentti, TT Tomi Karttunen (varajäsen: TT Jenni Krapu); Suomen ortodoksinen kirkko, YTT Minna Rasku (varajäsen: järjestösihteeri Annakaisa Onatsu); Missionskyrkan i Finland, församlingsföreståndare, pastor Markus Österlund (varajäsen: församlingsföreståndare, pastor Roger Andersson) ja Anglican Church in Finland, Revd., Dr. Mika K. T. Pajunen (varajäsen: Chaplain, Revd. Tuomas Mäkipää).

Suomen Ekumeeninen Neuvoston on kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin. Se järjesti syyskokouksensa Oulussa 2.–3.11.

Neuvoston painopisteet ovat vuonna 2022 paikallisekumenia ja kestävä tulevaisuus, vuonna 2023 kotimainen ekumenia ja yhdessä vaikuttaminen sekä vuonna 2024 kansainvälinen ekumenia ja globaali vastuu.

Lue myös:

"Kuulun nelinkertaiseen vähemmistöön" – Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeriksi Mayvor Wärn-Rancken

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.