"Kuulun nelinkertaiseen vähemmistöön" – Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeriksi Mayvor Wärn-Rancken

Mayvor Wärn-Rancken pyhiinvaelluksella Santiago de Compostelaan. Kuva: Jenny Rancken

Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) pääsihteeriksi on valittu Mayvor Wärn-Rancken, 62. Hän työskentelee tällä hetkellä Kauniaisten ja Loviisan ruotsinkielisten metodistiseurakuntien pastorina. Wärn-Rancken on toiminut myös piirikunnanjohtajana Finlands svenska metodistkyrkassa ja Suomen metodistikirkossa vuosina 2011–2017.

– Olen valinnastani nöyrällä mielellä ja kiitollinen, mutta myös hieman järkyttynyt. Kuulun työmarkkinoilla nelinkertaiseen vähemmistöön. Olen nainen, yli 60-vuotias, suomenruotsalainen ja vapaakirkollinen, Wärn-Rancken sanoo Kotimaa24:lle.

Wärn-Rancken uskaltautui hakemaan pääsihteeriksi, koska häntä pyydettiin eri tahoilta vapaiden suuntien ehdokkaaksi.

– Ekumenia on kuulunut työhöni 1980-luvun alusta lähtien. Metodistikirkko on avoin suhtautumisessaan toisiin kirkkoihin. Olemme sillanrakentajia.

Ensimmäiseksi isoksi tehtäväkseen pääsihteerinä Wärn-Rancken näkee SEN:n visio- ja strategiatyön, jota on jo aloitettu nykyisen pääsihteerin Mari-Anna Auvisen kaudella.

Viideksi vuodeksi kerrallaan valittava pääsihteeri vaihtuu marraskuussa.

Mayvor Wärn-Rancken on paitsi teologian maisteri ja metodistipastori myös työnohjaaja, tiimivalmentaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Häneltä ilmestyy ensi vuonna yhdessä Annamaija Perkiömäen kanssa kirjoitettu kirja Ratkaisukeskeiset työkalut muutoksen tukena.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on Suomessa toimivien kristillisten kirkkojen yhteistyöelin. Jäsenkuntaan kuuluu myös 28 kumppanuusjärjestöä. SEN on perustettu vuonna 1917, ja se on maailman vanhimpia kansallisia ekumeenisia neuvostoja.

Uusi pääsihteeri valittiin Suomen Ekumeenisen Neuvoston yleiskokouksessa maanantaina.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.