Suomalaistuella tehtävä tv-ohjelma puolustaa ihmisarvoa Intiassa

sansa televisiostudiossa205
Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) juhlavuosikeräys kohdistuu syksyn aikana Intiassa alkavaan televisiotyöhön. Keväällä ja kesällä kerättiin varoja paitsi Intiassa, myös Kiinassa ja muualla Aasiassa tehtävään kristilliseen mediatyöhön. Elokuun loppuun mennessä keräys on tuottanut yli 150 000 euroa.

– Televisio on levinnyt vauhdilla intialaisiin koteihin, erityisesti kaupungeissa. Hindin kieltä ymmärtää noin puolet intialaisista, joten valtava määrä ihmisiä voi television kautta kuulla evankeliumin, monet ensimmäistä kertaa. Intiassa on kristittyjä vain pari prosenttia väestöstä, kertoo Sansan yhteistyökumppanin, TWR-Intian ohjelmajohtaja Anu Immanuel.

Kristillisiä tv-ohjelmia käsikirjoittaa, ohjaa ja juontaa Sansan projektityöntekijä, intialainen tv-tuottaja Amarjit Chugh. Parhaillaan hän valmistelee 52-osaista hindinkielistä sarjaa, joka nostaa esiin ajankohtaisia teemoja ja joihin etsitään vastauksia Raamatusta.

Yksi sarjan teemoista on naisten asema. Intiassa poikien suosimisen pitkä perinne on johtanut siihen, että maassa on naisia lähes 40 miljoonaa vähemmän kuin miehiä. Lähes 600 000 tyttöä ”katoaa” joka vuosi. Myös joukkoraiskaukset ja muu naisiin kohdistuva väkivalta ovat olleet mediassa esillä.

– Lähetystyön periaatteisiin kuuluu edistää kaikkien ihmisarvoa, miesten ja naisten tasa-arvoa, yhteiseen hyvään suuntautuvia hankkeita, uskonnonvapautta ja yhteiskuntarauhaa. Näitä päämääriä tukee myös alkava tv-työmme Intiassa, painottaa medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Sansan 40-vuotisjuhlavuoden Rajattomia lahjoja -juhlakeräys kestää vuoden 2013 loppuun. Keräystavoite on 400 000 euroa. Syksyllä teemana on Toivon viesti Intiaan.

Edellinen artikkeliNopean toiminnan joukko kerää varoja Syyriaan
Seuraava artikkeliHelsingin kansainvälisessä seurakunnassa kastetaan paperittomia

Ei näytettäviä viestejä