Seurakunnat jakavat työmatkalaisille yli 100 000 piparia

Kymmenientuhansien työmatkalaisten aamu alkaa tänään tavallista makeammissa merkeissä, kun useat seurakunnat eri puolilla Suomea jalkautuvat vilkkaille julkisen liikenteen paikoille ja kaupunkien keskustoihin levittämään joulumieltä pienin piparkakkuyllätyksin.

Piparkakkutempaukseen osallistuvat seurakunnat jakavat muutaman piparkakun sisältäviä pusseja, joihin osa seurakunnista on painattanut myös joulutervehdyksensä. Hyvän joulumielen tempaus sai alkunsa Vantaalla vuonna 2011

– Halusimme antaa pari piparia pussissa ilman mitään vaatimuksia tai esitteitä, Vantaan seurakuntien viestintäjohtaja Pauli Juusela kertoo tempauksen taustoista.

Nyt tempaus järjestetään viidettä kertaa. Pari vuotta sitten mukaan lähtivät Helsingin seurakunnat, ja viime vuonna tempaukseen liittyivät seurakunnat Espoosta sekä Kauniaisten ruotsinkielinen seurakunta. Tänä vuonna piparkakkuja jaetaan ensimmäistä kertaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Mukana ovat Vantaan seurakunnat, Helsingin seurakunnat, Espoon seurakunnat, Kauniaisten suomalainen seurakunta ja Grankulla svenska församling, Hämeenlinnan seurakunnat, Jyväskylän seurakunta, Kuopion seurakunnat, Lapinlahden seurakunta, Pielaveden seurakunta ja Varpaisjärven seurakunta.

Seurakuntien työntekijät ja paikoin myös vapaaehtoiset jakavat yllätyspusseja aamuruuhkassa kello 7 ja 9 välisenä aikana tai niin kauan kuin piparkakkuja riittää. Jaossa on koko maassa yli 100 000 piparkakkua.

Kuva: Tuija Pyhäranta

Lue myös:

Faraoiden uhrilahjasta suomalaisten jouluherkuksi

Edellinen artikkeliEsikoislestadiolaiset: Omia maallikkoehtoollisia jo lähiaikoina
Seuraava artikkeliKahdelle piispalle Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki

Ei näytettäviä viestejä