Seitsemän asukasta kuollut viikon sisällä koronatartunnan takia Kirkkopalvelujen vanhustenyksikössä Pieksämäellä

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä seitsemän vanhusta on kuollut viimeksi kuluneen viikon aikana koronavirustartunnan takia. Ensimmäinen kuolemantapaus asumispalveluyksikössä todettiin 14.12.

”Raskas tehtävämme on kertoa seitsemän asumispalveluyksikössä asuneen vanhuksen menehtymisestä koronavirukseen viimeisen viikon aikana. Erityisen kipeältä asia tuntuu näin joulun alla. Otamme osaa omaisten suruun ja menetykseen”, Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho sanoo Kirkkopalvelujen tiedotteessa.

Koronatartunnan oli asumispalveluyksikössä saanut maanantaihin 21.12. mennessä yhteensä 19 asukasta ja 28 työntekijää. Ensimmäinen tartunta todettiin työntekijällä 3.12. Pieksämäen kaupunki on testannut yksikön asukkaat ja työntekijät yhteensä seitsemän kertaa.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Työntekijöitä on runsaat 40.

Pieksämäen kaupunki ylläpitää paraikaa Valona Vanhuspalveluissa terveydenhuollon yksikköä, jossa hoidetaan koronavirukseen sairastuneita asukkaita. Henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla. Myös moni Kirkkopalvelujen työntekijä on vapaaehtoisesti tullut avuksi vanhustenhoitoon.

Kotimaata julkaiseva Kotimaa Oy on osa Kirkkopalvelut-konsernia.

Lue myös:

Kirkkopalvelujen vanhustenyksikössä kuolemantapaus – 19 asukasta ja 25 työntekijää saanut koronatartunnan

Viidellätoista työntekijällä ja kolmella asukkaalla todettu koronatartunta Kirkkopalvelujen vanhustenyksikössä Pieksämäellä

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Sota ja kulkutaudit eivät ole ennenkään peruneet ilouutista Vapahtajan syntymästä
Seuraava artikkeliSeurakunnat tekevät toisenlaisen joulun – Kotimaa kysyi tunnelmia Ylivieskasta, Kouvolasta, Espoosta ja Rautavaaralta

Ei näytettäviä viestejä