Viidellätoista työntekijällä ja kolmella asukkaalla todettu koronatartunta Kirkkopalvelujen vanhustenyksikössä Pieksämäellä

Kuva: Tommi Anttonen / Lehtikuva

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön viidellätoista työntekijällä ja kolmella asukkaalla on todettu koronatartunta Pieksämäellä. Ensimmäinen tartunta todettiin torstaina 3.12., ja maanantaihin 7.12. mennessä vahvistettuja tartuntoja oli jo 18.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Henkilökuntaan kuuluu runsaat 40 ihmistä.

Kaikki asukkaat ja koko henkilökunta testattiin perjantaina 4.12. ja sunnuntaina 6.12. Pieksämäen kaupunki testaa henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä.

Koronatilanne Pieksämäellä on heikentynyt, ja kaupunki ilmoitti maanantaina siirtyneensä epidemian leviämisvaiheeseen. Testitulosten viiveet vaikeuttavat Valona Vanhuspalvelujen tilannetta, Valonan palvelujohtaja Susanna Pirttiaho kertoo.

Yksikössä on hankala työvoimatilanne, sillä suuri osa henkilökunnasta on sairastunut tai karanteenissa. Pirttiahon mukaan korvaavia työntekijöitä on saatu Kirkkopalvelujen omista työntekijöistä muun muassa Seurakuntaopiston Pieksämäen-kampukselta.

– Menemme nyt päivä kerrallaan ja teemme yhteistyötä Pieksämäen kaupungin kanssa, joka on asumispalvelujemme pääasiallinen tilaaja, Pirttiaho sanoo.

– Tärkeintä nyt on taata kaikkein hauraimmassa asemassa olevien ja omien työntekijöidemme terveys ja turvallisuus.

Kirkkopalveluiden yksiköistä myös kolmella Seurakuntaopiston Pieksämäen-kampuksen työntekijällä todettiin koronatartunta torstain ja maanantain välisenä aikana. Kampus siirtyi torstaina etäopetukseen, jota jatketaan tämänhetkisen tiedon mukaan 10.1.2021 saakka.

Niin ikään Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Juhavan kynttilätehtaan henkilökunta on asetettu karanteeniin maanantaista 7.12. alkaen.

Kirkkopalvelut ry on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö.

Kotimaata julkaiseva Kotimaa Oy on osa Kirkkopalvelut-konsernia.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.