Sateenkaariparien vihkimiseen valmiit papit lähtivät tapaamaan kirkolliskokouksen edustajia

Joukko sateenkaariparien vihkimiseen valmiita pappeja on paikalla tällä viikolla Turussa koolla olevassa kirkolliskokouksessa. Heidän tarkoituksenaan on olla kirkolliskokousedustajien käytettävissä keskusteluja varten.

Papit osallistuivat maanantaiaamuna kirkolliskokouksen avajaismessuun. He päivystävät kirkolliskokouksessa koko istuntoviikon ajan. Kirkolliskokouksen kevätistunto järjestetään tällä viikolla 14.–18.5.

Kirkolliskokouksen on määrä käsitellä viikon aikana aloitetta, joka esittää kirkon avioliittokäsityksen laajentamista tai muuttamista. Kirkolliskokouksen perustevaliokunnan viime viikolla valmistunut mietintö näytti aloitteelle punaista valoa ja ehdotti, että se jätettäisiin raukeamaan.

"Avioliittolain osalta olemme tilanteessa, jossa piispat ovat ohjeistaneet papistoaan olemaan vihkimättä ja siunaamatta samaa sukupuolta olevia pareja. Me olemme valinneet toisen tien", samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen valmiita papit kirjoittavat tiedotteessaan.

Pappien mukaan avioliittokäsityksen laajentamiseen tähtäävä aloite selkeyttäisi ja vahvistaisi kirkossa niin samaa sukupuolta olevien parien, heitä vihkivien ja siunaavien pappien kuin vihkimisen ja siunaamisen torjuvien pappien asemaa.

Sateenkaaripapit toteavat kirkkolain takaavan kirkon jäsenille oikeuden osallisuuteen kirkollisissa toimituksissa.

"Kirkollisesti solmittavan avioliiton edellytyksenä kirkkolaki ja kirkkojärjestys edellyttävät yhteiskunnallisen lainsäädännön täydennyksenä rippikoulun käymistä ja kirkon jäsenyyttä. Ne eivät ota sanallakaan kantaa siihen, ovatko avioparit eri vai samaa sukupuolta", papit kirjoittavat tiedotteessaan.

Kuva: Olli Seppälä. Helsinki Pride -tapahtuma 2017.

Lue myös:

Kirkon avioliittokäsityksen laajentamista ehdottaneelle aloitteelle tyrmäys – perustevaliokunta jakautui

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.