Sansan Medialähetyspäivät kokoaa katsomot eri puolille Suomea

Medialähetys Sanansaattajat juhlii viikonloppuna Medialähetyspäivillään Lappeenrannassa. Järjestön toiminnanjohtaja Juha Auvinen antoi Kotimaa24:lle tärpit juhlille.

Kotimaa24 kysyi, mitä Auvinen vinkkaisi lappeenrantalaiselle kadunhenkilölle, joka kysyy, mihin Medialähetyspäivällä kannattaa erityisesti osallistua.

– Ensimmäinen, joka tulee mieleen, on lauantai-iltapäivän kello 13 medialähetysjuhla. Siellä meidän tällä hetkellä Suomessa olevat lähetit kertovat työstään eri puolilla maailmaa. Siellä on myös kirkon lähetysteologi Jaakko Rusama kertomassa lähetyksen perustilanteesta, Auvinen vastaa.

Lauantaina Lappeenrannassa juhlitaan myös SAT-7-satelliittikanavan 20-vuotisjuhlia.

– Meidän siellä työskentelevät työntekijät kertovat kristillisestä tv-työstä Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Etelä- ja Keski-Aasiassa.

Lauantai-iltapäivän ohjelma on myös nähtävissä Sansan nettisivujen kautta suoratoistona.

– Useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea ihmiset kokoontuvat yhteen katsomaan tapahtumaa.

Suoran lähetyksen ohella Sansan nettisivujen netti-tv:seen tulee nauhoitteita juhlilta.

Leikkauksilla voinut olla välillisiä vaikutuksia

Medialähetys Sanansaattajat on yksi kirkon virallisista lähetysjärjestöistä.

– Olemme kirkon medialähetysjärjestö. Edistämme sitä samaa tavoitetta, jota kirkko muutoinkin edistää eli, että ihmiset saisivat kuulla evankeliumin ja saisivat elämään toivon ja rohkaisun tässä muuttuvassa maailmassa, Auvinen tiivistää.

Hän muistuttaa myös samalla sunnuntaisesta piispanmessusta, jossa Mikkelin piispa Seppo Häkkinen siunaa työhön lähetystyöntekijät. Heissä on yksi uusi ja kolme, jotka siunataan uusille työkausille. Kotimaan työhön siunataan lisäksi yksi vapaaehtoinen koulutettu aluetyöntekijä.

Sansa ei saa valtiolta kehitysyhteistyörahaa, joten se ei ole siltä osin ollut maamme hallituksen leikkaustoimenpiteiden kohteena.

– Haluamme olla solidaarisia niitä järjestöjä kohtaan, joilta leikattiin, ja tukea pyrkimyksiä varojen palauttamiseen, Juha Auvinen sanoo.

Leikkauksilla on Auvisen mukaan voinut olla välillisiä vaikutuksia Sansaan.

– Eri järjestöjen kannattajat ovat ehkä ohjanneet varoja kehitysyhteistyö-leikkauksen kohteeksi joutuneille ja se on saattanut hiukan vaikuttaa siihen, miten Sansan työtä tuetaan, hän arvioi.

Seurakuntien yleisestä taloustilanteesta johtuen viime vuonna seurakuntien kannatus Sansalle laski hieman. Toisaalta yksityisten lahjoittajien kannatus nousi.

Säästötoimenpiteisiin Medialähetys Sanansaattajat ei ole joutunut.

– Ei voida myöskään odottaa kovin merkittävää kasvua, vaikka tarpeita olisi kyllä paljon.

Toiminnanjohtaja Auvinen uskoo Lappeenrannan Medialähetyspäivien kokonaiskävijämäärän olevan toistatuhatta, 600–700 henkeä tilaisuutta kohden. Tähän päälle lasketaan lisäksi netistä lähetystä katsovat.

Kuva: Sami Heinomo.

Lue myös:

Sansalla on kaksi miljoonaa potentiaalista kuulijaa

Edellinen artikkeliKipan kustannukset närästävät Naantalin kirkkovaltuustossa
Seuraava artikkeliMaahanmuuttoviraston kirje järkyttää kristillisellä opistolla

Ei näytettäviä viestejä