Ruotsalainen Birgittalaissisarten perustaja julistetaan pyhimykseksi

Suomessakin vaikuttavien Birgittalaissisarten uuden haaran perustaja, ruotsalainen Maria Elisabeth Hesselblad julistetaan pian pyhimykseksi. Asiasta kertoi Suomen katolinen kirkko.

– Elisabeth Hasselbladin elämässä oli paljon ristiä ja vastoinkäymisiä. Olemme niin iloisia ja kiitämme Jumalaa siitä, että hänet nyt julistetaan pyhimykseksi. Jumala haluaa, että kaikista ihmisistä tulisi pyhimyksiä, kommentoivat Turussa asuvat birgittalaissisaret asiaa Kotimaa24lle.

Vuonna 1870 syntynyt Elisabeth Hasselblad oli köyhän 13-lapsisen luterilaisen perheen esikoinen Fåglavikistä. Hän sairastui elämänsä aikana useita kertoja vuotavaan vatsahaavaan.

Elisabeth muutti 16-vuotiaana Yhdysvaltoihin toivoen voivansa auttaa taloudellisesti perhettään. Hän opiskeli sairaanhoitajaksi ja kohtasi työssään katolisia potilaita. Hän teki jonkin aikaa työtä myös dominikaaniluostarissa ja sai siellä ensimmäisen mystisen kokemuksensa. Hän kääntyi katoliseksi vuonna 1902. Hän kuuli usein ääniä, jotka ohjasivat hänet kutsumustyöhön nunnana ja luostareiden perustamiseen.

Maria Elisabeth Hesselblad kuoli vuonna 1957 korkeassa 86 vuoden iässä. Hänet julistettiin autuaaksi huhtikuussa 2000. Katolinen hiipakuntalehti
Fides
on julkaissut hänen elämästään laajan artikkelin muutama päivä sitten.

Tätä ennen vain yksi ruotsalainen on julistettu pyhimykseksi. Hän oli Elisabeth Hesselbladin hengellinen esikuva Pyhä Birgitta, jonka pyhimykseksi julistamisesta on aikaa jo yli 600 vuotta.

Kuva: Kuvakaappaus Fides-lehden (11.12.2015) artikkelista.

Edellinen artikkeliKirkon selvitys: Valtaosa kannattaa yhteistä katsomusainetta
Seuraava artikkeliPotkaisiko kirkko itseään nilkkaan?

Ei näytettäviä viestejä