RT:n päätoimittajanvaihdos: ”Ei liity dramatiikkaa”

Rauhan Tervehdyksen (RT) nopeaan päätoimittajavastuun siirtymiseen ei liity dramatiikkaa. Näin vakuuttavat vuoden loppuun saakka vastaavana päätoimittajana toimiva Hannu Ojalehto ja Lääkärilehteen siirtyvä Heli Väyrynen.

Väyrynen ehti toimia Rauhan Tervehdyksen päätoimittajana viime syyskuusta alkaen. Nyt hänelle on myönnetty kahden vuoden työloma ja hän siirtyy Lääkärilehteen uutispäälliköksi.

– Minulla on pitkä terveystoimittajan ura. Olen 15 vuotta tehnyt ennen tänne tuloa sitä työtä. Kun minulle tällaista pestiä tarjottiin vanhalta alaltani, harkitsin pitkään ja ajattelin, että kyllä se täytyy ottaa vastaan, Heli Väyrynen kommentoi Kotimaa24:lle.

Hän sanoo pitäneensä työstään Rauhan Tervehdyksessä.

– Täällä on mukava toimitus ja hyvä tiimi, hyvä henki ja oikein kiva työyhteisö. Kyllä oli aikomus olla täällä huomattavan paljon pidempään. Tietenkin on hienoa, että työnantaja tarjosi tällaista vaihtoehtoa, Väyrynen sanoo ja viittaa myönnettyyn työlomaan.

Pääkirjoituksia myös tilaajaseurakunnista

Eläkkeellä oleva Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra, rovasti Hannu Ojalehto ottaa vastaavan päätoimittajan tehtävän kantaakseen vuoden loppuun saakka. Hän on Rauhan Tervehdyksen hallituksen puheenjohtaja.

– Heli Väyrynen haki yllättäen työlomaa ja jotenkin piti kesällä järjestellä asiat. Tehtiin tällainen tilapäisratkaisu, ei siinä sen kummempaa taustaa. Se oli hänen henkilökohtainen ratkaisunsa. Tässä ei ole mitään dramatiikkaa sinänsä, Ojalehto sanoo.

Hän on ollut RT:n hallituksen johdossa jo toistakymmentä vuotta. Lehden linjaan hän sanoo olleensa tyytyväinen.

– Käytännössä lehden tekeminen on nyt Riitta Hirvosen vastuulla vt. toimituspäällikön roolissa, mikä nyt hänelle luotiin. Kyseessä on hänen kohdallaan ihan uusi tehtävänmäärittely. Näitä tehtäviä siirrettiin hänelle, että lehden tekeminen luistaa, Ojalehto sanoo.

– En tule miksikään journalistipäätoimittajaksi. Minun roolini on vaan olla se vastaava päätoimittaja väliaikaisesti tämän vuoden loppuun, hän jatkaa.

Ojalehto on yhtenä päivänä viikossa toimituksessa. Tuolloin pohditaan tulevien lehtien artikkeleja. Pääkirjoituksia hän aikoo kirjoittaa.

– On sovittu yhteistyössä toimituksen kanssa, että siinä voidaan käyttää laajemminkin pääkirjoituskirjoittajia. Aion pyytää myös tilaajaseurakunnista merkittävillä paikoilla olevilta välillä pääkirjoitusta. Siellä voi olla ihan hyvää sanottavaa heilläkin.

Lue myös:

Rovasti Ojalehto Rauhan Tervehdyksen päätoimittajaksi

Edellinen artikkeliThe Guardian: Vatikaani harkitsee sijoitusten vetämistä fossiilisista polttoaineista
Seuraava artikkeliSielunhoitokortti takaa 
avun hädän hetkellä

Ei näytettäviä viestejä