Reformaation merkkivuoden avajaismessu YLE TV1:ssä sunnuntaina

Suomessa reformaation merkkivuoden valtakunnallisia avajaisia vietetään Turussa sunnuntaina 30.10. Avajaismessu on Turun Tuomiokirkossa kello 10, ja se lähetetään suorana lähetyksenä YLE TV1:ssä. Messun toimittaa piispa Kaarlo Kalliala avustajineen.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa merkkivuotta vietetään 30.10.2016–5.11.2017. Merkkivuoden tarkoituksena on lisätä tietoutta reformaation merkityksestä nykypäivän ihmiselle ja innostaa suomalaisia tutustumaan omiin kulttuurisiin ja uskonnollisiin juuriinsa.

Luther naulasi kuuluisat teesinsä 31. lokakuuta, mutta Suomessa merkkivuosi avataan päivää aikaisemmin. Yhtenä syynä varaslähtöön se, että arkkipiispa Kari Mäkinen on 31.10. Lundissa samassa tilaisuudessa paavi Franciscuksen kanssa.

Merkkivuoden valtakunnallinen teema Armoa 2017! nousee Lutherin ajattelusta. Merkkivuosi haastaa pohtimaan, mitä armo ja armollisuus ovat ja miten ne näkyvät nykypäivänä. Merkkivuotta vietetään yhteistyössä Suomi100-juhlavuoden kanssa. Itsenäisyyden juhlavuosi käynnistyy heti vuodenvaihteessa.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliPaavi juhlistaa reformaation merkkivuoden alkua Ruotsissa
Seuraava artikkeliÄänekosken Lahjojen lauantai tanssi ja porisi vapaaehtoisvoimin

Ei näytettäviä viestejä