Radiotoimittaja Lisa Enckell asetettiin virallisesti ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Radiotoimittaja Lisa Enckell (s. 1961) on asetettu ehdolle Porvoon hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin tänään maanantaina.

Lisa Enckell vihittiin papiksi vuonna 1989. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt kulttuuritoimittajana Ylessä. Enckell toimi freelancer-toimittajana vuosina 2007–2011. Radiotoimittajana Porvoon hiippakunnassa ja Kirkon viestinnässä hän työskenteli vuosina 1997–2009. Enckell on ollut töissä Suomen Lähetysseurassa kahteen otteeseen vuosina 1993–1995. Hän on työskennellyt myös sairaalapastorina vuosina 1989–1992. Enckell on toiminut luottamustehtävissä Helsingin seurakuntayhtymässä vuosina 2007–2014.

Piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy huomenna tiistaina. Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 700. Äänioikeutetuista puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Porvoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, Porvoon hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen jäsen, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien jäsenmääriin.

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 19.3. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 10.4.

Porvoon hiippakunnan nykyinen piispa Björn Vikström siirtyy Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajan tehtävään syyskuussa. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.9.

Aiemmin Porvoon piispanvaaliin on asetettu ehdolle Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtaja Sixten Ekstrand ja Pietarsaaren ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand.

Kuva: Volkan Akin

Lue myös:

Sixten Ekstrand ensimmäisenä virallisesti ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Bo-Göran Åstrand on virallisesti mukana Porvoon piispanvaalissa

Kaksi ehdokasta valmiina Porvoon piispanvaaliin – toinen rakentaa "huomisen kirkkoa", toinen harkitsisi erillisvihkimyksiä miehille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.