Radion aamuhartauden lähetysajan vaihdoksesta vireille adressi – ”Nyt en kuuntele enää Ylen Ykköstä”

Radion aamuhartauden uusinnan palauttamiseksi entiselle lähetyspaikalleen kerätään nimiä Adressit.com-palvelussa. Adressin voi lukea täältä.

Aamuhartauden uusinta lähetetään Yle Radio 1:ssä nykyään kello 7.15 aiemman kello 7.50 sijaan. Aamun ensimmäinen hartaus lähetetään tutulla paikallaan kello 6.15. Syynä aikataulumuutokseen on Ykkösaamun pidentyminen.

Adressissa pyydetään hartauden palauttamista ”aamu-unisillekin sopivaan” lähetysaikaan.

”Aamun kokonaisuus musiikkeineen oli vallan mainio. Pyydämme tätä kokonaisuutta takaisin, mutta ennen kaikkea hartautta, joka oli varsinainen voimapotku päivään”, adressissa ehdotetaan.

Adressin tekijä Irja Aro-Heinilä kertoo sen syntyneen harmituksesta. Ennen uudistusta radion aamuhartaus oli tärkeä osa Lähetysseurasta eläkkeelle jääneen papin aamurutiinia. Hänellä on ollut tapana kuunnella aamuhartaus sängyssä maaten.

– Sieltä on tullut ihanaa musiikkia, ja siihen on saanut hitaasti herätä. Aamuhartaus aloitti päivän.

Uudistuksen jälkeen hartaudet ovat jääneet Aro-Heinilältä kuulematta.

– En ole kuullut sen jälkeen yhden yhtä hartautta. Yhden tai kaksi olen käynyt räpeltämässä Areenan puolelta, mutta se ei kerta kaikkiaan ole sama asia.

Maanantaipäivään mennessä adressi on kerännyt hieman alle 200 allekirjoitusta. Allekirjoittajien joukossa on monia tunnettuja nimiä, kuten Turun piispa Kaarlo Kalliala, entinen europarlamenttiedustaja Eija-Riitta Korhola, kirkolliskokousedustaja Kirsi Hiilamo, kirkkoherra Marja Heltelä sekä muusikko Make Perttilä ja tuomaskanttori Inna Vintturi.

Piispa Kaarlo Kalliala kertoo sivustolle jättämässään kommentissa, että aamuhartaus on siirtynyt hänen osaltaan tavoittamattomiin: ”Päätös siirtää aamuhartaus aamuyöhön osoittaa, ettei sitä arvosteta, vaan sananmukaisesti ylenkatsotaan.”

”Juuri aamuhartaus oikeaan aikaan oli minulle se houkutin joka vei kanavalle. Nyt en kuuntele enää Ylen Ykköstä”, kirjoittaa Eija-Riitta Korhola.

Irja Aro-Heinilä tietää, että jotkut muutkin ovat jättäneet kanavan kuuntelemisen kokonaan uudistuksen jälkeen. Hän kertoo lähettäneensä palautetta lähetysajan muutoksesta Yleen. Uusi palauteviesti lähtee matkaan sitten, kun adressiin on kertynyt riittävästi nimiä.

Kuva: Gun Damén

Lue myös:

Aamuhartauden uusi lähetysaika hämmentää – Yleisöpalaute: Olen silloin aamusuihkussa

Yle Radio 1:n aamuhartauden uusinta siirtyy aikaisemmaksi – syynä Ykkösaamun piteneminen

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ymmärtää aamuhartauskapinan

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliVatikaanin manaamiskurssien suosio kaksinkertaistui kymmenessä vuodessa
Seuraava artikkeliPaavi Franciscus teki historiaa – valitsi kolme naista uskonopin kongregaation neuvonantajiksi

Ei näytettäviä viestejä