Piispoilta pyydetään tukea naispappeuden vastustajille – Arkkipiispa: Olemme saaneet kirjeen ja perehdymme siihen

Joukko kirkolliskokousedustajia ja pappeja lähestyi piispoja kirjeellä, joka vaatii naispappeuden vastustajille lisää elintilaa kirkossa. Kirjeen allekirjoittajat kiinnittävät huomiota ennen kaikkea kahteen asiaan: siihen, että vanhalla virkakannalla olevat jumalanpalvelusyhteisöt saavat käyttöönsä yhä vähemmän seurakuntien tiloja ja siihen, että naisten pappeutta vastustavia miehiä ei vihitä papeiksi. Kirjeen voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Kotimaa24 kysyi kaikilta piispoilta, aiotaanko kirjeeseen reagoida sekä pitäisikö allekirjoittajien esille nostamiin asioihin puuttua ja jos pitäisi, niin miten.

Arkkipiispa Tapio Luoma kommentoi asiaa lyhyesti piispojen puolesta. Arkkipiispa toteaa, että piispat ovat saaneet kirjeen ja perehtyvät sen sisältöön, eikä asiasta ole tässä vaiheessa muuta kerrottavaa.

Piispainkokous on koolla seuraavan kerran ensi viikolla 5.12. Helsingissä. Piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen kertoo, että asia ei ole kokouksen esityslistalla. Neljä kertaa vuodessa kokoontuva piispainkokous saa aloitteensa muun muassa kirkkohallitukselta, kirkolliskokoukselta, tuomiokapituleilta ja piispainkokouksen jäseniltä.

Jos piispat ottavat kirjeeseen kantaa, se tapahtuu Komulaisen mukaan lähtökohtaisesti muuta reittiä kuin piispainkokouksen päätöksenä. Komulainen huomauttaa, että kirjettä ei ole osoitettu millekään hallintoelimelle, vaan piispoille kollegiona.

Piispoille osoitetun kirjeen on allekirjoittanut 28 kirkolliskokousedustajaa ja kuusi pappia. Allekirjoittajat toteavat kirjeessä, että kukaan heistä ei itse väistä pappia tämän sukupuolen perusteella missään tilanteessa.

Kuva: Jani Laukkanen

Lue myös:

Kirje piispoille: Kirkolliskokouksen 28 edustajaa vaatii naispappeuden vastustajille lisää elintilaa kirkossa

"Olen kuullut, että kastamani lapset menevät helvettiin" – 41 pappisnaista vaatii piispoilta tukea

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.