Piispa­ehdokkaan tukilomake ilmestyi Lapuan tuomio­kirkko­seurakunnan koti­sivuille – Matti Salomäen mukaan kyseessä oli erehdys

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuilla on osastossa ”Uutiset” ollut esillä lomake, jolla voi ilmoittautua piispaehdokkaaksi aikovan seurakunnan kirkkoherran, tuomiorovasti Matti Salomäen tukijaksi syksyllä toimitettavassa vaalissa. Perjantaina 2.7. lomake poistettiin seurakunnan sivuilta.

Salomäen mukaan kyseessä oli hänen vaalisivujensa rakentamisessa sattunut erehdys.

– Omat sivut ovat tekeillä ja on testattu, miten eri systeemit toimivat, Salomäki selittää tapahtunutta.

Salomäen mukaan hänen tulevat vaalisivunsa eivät ole liitoksissa seurakunnan sivuihin, vaan ne ovat täysin erilliset.

– Sivut julkistetaan sitten, kun ne ovat kaikilta osin valmiit ja testatut, ja siitä informoidaan aikanaan. Vaalien viestintätiimi tekee tällä hetkellä rakentamis- ja testaamistyötä.

Käyttävätkö seurakunnan työntekijät työaikaa piispanvaalimainonnan tekemiseen?

– Vapaa-aikaa voi kukin käyttää haluamallaan tavalla, Salomäki vastaa.

Salomäen tiedossa ei ole, että kukaan olisi seurakunnan sivuilla olleen lomakkeen kautta ilmoittautunut hänen kampanjansa tukijaksi.

Lapuan hiippakunnan lakimiesasessori Tuomas Hemminki pitää tuomiokirkkoseurakunnan sivuille ilmestynyttä lomaketta poikkeuksellisena toimintana.

– Lähtökohtaisesti piispanvaali on irrallaan seurakunnan omasta toiminnasta. Ei voi olla automaattisesti niin, että seurakunnan resursseja hyödynnetään vaalityössä. Siitä pitäisi olla päätös tehtynä luottamuselimissä, Hemminki toteaa.

Äkkiseltään hän ei kuitenkaan keksi perustetta, miksi seurakunta ei voisi tehdä päätöstä lähteä tukemaan piispanvaaliehdokasta.

– Mutta poikkeuksellista se olisi, hän sanoo.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Piispaehdokkaan tukilomake ilmestyi Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kotisivuille – Matti Salomäen mukaan kyseessä oli erehdys

Edellinen artikkeliHelsinki Pridella jälleen uskonto­taustaisia kumppaneita, Seinäjoki Pridessakin kirkollista ohjelmaa
Seuraava artikkeliArkkipiispa Evankeliumi­juhlassa: Jumalan olemassa­ololla ei voi selittää asioita, se on tieteen tehtävä

Ei näytettäviä viestejä