Piispa palaa mailan varteen

Piispa Jari Jolkkonen pukee ylleen pelivarusteet Ilomantsin Urheilijoiden ja Kiteen Pallon maakuntasarjan pesäpallo-ottelussa Ilomatsissa ensi keskiviikkona.

Ilomantsin Urheilijoiden joukkueessa pelaavat myös lukkarilegenda Jukka Holttinen ja Ykkössarjassa 1990-luvulla Joensuun Mailaa edustanut Matti Härkönen. Ilomantsilaistaustainen Holttinen toimi huoltajana 1980-luvulla juniorijoukkueessa, jossa pelasivat myös Jolkkonen ja Härkönen.

Jolkkosen edellisestä sarjatason ottelusta vuonna 1989 on ehtinyt vierähtää 26 vuotta.

– Ilahduttaa, mutta myös jännittää, että satunko palloon ja kestääkö paikat. Kylkeen tulleet muinaiset syöksyarvet ovat jo kerinneet umpeutua, Jolkkonen kertoo.

– Täytemieheksi en lähde, vaikka pilke silmäkulmassa pelataan. Tarkoitus on auttaa kasvattajaseuran joukkuetta.

Pesäpallo on mukana myös Sotkamossa vietettävillä Herättäjä-juhlilla tänään sunnuntaina. Herättäjäjuhlaväki voi seurata kansallislajia Hiukan kentällä päätösseurojen jälkeen pelattavassa Sotkan Jymyn ja Kiteen Pallon superpesisottelussa.

Pelin alussa laulettavan körttivirren esilaulajana toimii oopperalaulaja Esa Ruuttunen. Otteluisäntinä toimivat Sotkamon seurakunta ja kunta, Herättäjäyhdistys sekä Kuopion hiippakunta.

Piispa Jolkkonen toimii Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtajana.

Kuva: Kuopion hiippakunta

Edellinen artikkeliPäivi Räsänen: Armo ja suvaitsevaisuus sekoitetaan
Seuraava artikkeliHiilamo: Diakoniatyössä samanlainen alamäki kuin Suomen taloudessa

Ei näytettäviä viestejä