Peliyhtiö Rovion entinen toimitus­johtaja Mikael Hed osti Hiljaisuuden keskuksena toimineen Heponiemen Diakonissa­laitokselta

Mikael Hed kuvattuna Helsingissä 6.5.2022

Pääomasijoittaja, aiemmin muun muassa peliyhtiö Rovion toimitusjohtaja toiminut Mikael Hed on ostanut Karjalohjalla sijaitsevan Heponiemen kiinteistön Helsingin Diakonissalaitoksen säätiöltä. Heponiemessä vuodesta 1997 toiminut Hiljaisuuden keskus lopetti toimintansa vuonna 2018. Sen jälkeen sitä on vuokrattu muun muassa Lohjan seurakunnalle rippileirien pitopaikaksi.

Heponiemen kaupoista kertoi aiemmin Länsi-Uusimaa.

Mikael Hed kertoo ihastuneensa Puujärven rannalla sijaitsevaan luonnonkauniiseen niemeen ja sen historiaan. Hän ei aio tehdä siitä aidattua yksityisaluetta, vaan pitää sen avoimena tapahtumanjärjestäjille.

– Heponiemi on hyvä sijoitus, mutta ei ensisijaisesti taloudellisessa mielessä, vaan sen vuoksi, mitä paikka tarjoaa. Se on arvokas luontonsa ja kulttuurihistoriallisten arvojensa takia, Mikael Hed kertoo Kotimaalle.

Hed oli lukenut aiemmin, että kansallismaisemia 1800-luvun lopulta lähtien kuvannut lehtimies ja valokuvaaja I. K. Inha vietti kesälomaansa vuonna 1903 viereisellä Pipolan tilalla. Inha ihastui siihen niin paljon, että halusi ostaa tilan. Hän onnistuikin hankkimaan omistukseensa vanhan hevoshaan, josta tuli nykyinen Heponiemi.

– Kun kuulin, että Heponiemi on myynnissä, oli pakko mennä katsomaan. Paikalla oli helppo nähdä, miksi Inha oli siihen niin ihastunut. Se on ainutlaatuisen kaunis paikka sekä järvimaiseman että tammimetsän takia, Mikael Hed sanoo.

Heponiemeä ympäröi suuri tammimetsä, joka on suojeltu.

Hed sanoo, että hänen omistuksessaan Heponiemeä on tarkoitus kehittää maltillisesti luontoa ja ympäristöä kunnioittaen.

– Haluan varmistaa alueen ainutlaatuisen luonnon säilymisen ehjänä. Suunnitteilla ei ole mitään valtavia rakennushankkeita, mutta tietyt perusasiat on korjattava. Siellä on nyt vain pieni rantasauna, ja monitoimitila pitää rakentaa.

Millainen Heponiemi on 20 vuoden kuluttua?

– Toivon, että se on yhtä kaunis kuin nyt ja että sitä ylläpidetään alueen vaatimalla tavalla. Siellä pitää olla elämää niin, että jälkipolvet pystyvät nauttimaan siitä pitkälle tulevaisuuteen.

Lue myös:

Neuvottelut etenevät – Heponiemen hiljaisuuden keskuksesta Lohjan seurakuntien rippileiripaikka

Heponiemen sulkemisesta suuri suru – ”Sain siellä näinä vuosina enemmän kuin toivoin ja halusin”

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Peliyhtiö Rovion entinen toimitusjohtaja Mikael Hed osti hiljaisuuden keskuksena toimineen Heponiemen Diakonissalaitokselta

Peliyhtiö Rovion entinen toimitusjohtaja Mikael Hed osti Hiljaisuuden keskuksena toimineen Heponiemen Diakonissalaitokselta

Edellinen artikkeliKolumni: Viime vuonna kuolleen Desmond Tutun esi­merkistä voi oppia kolme asiaa
Seuraava artikkeliOnko papin myöhästyminen vain hauska tarina? – Helsingin hiippa­kunnassa tehtiin kantelu, koska pappi muisti vihkimisen kellon­ajan väärin

Ei näytettäviä viestejä