Pauno Pohjolaiselle tunnustuspalkinto

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö myönsi vuoden 2015 tunnustuspalkinnon kuvataiteilija Pauno Pohjolaiselle. Säätiön hallituksen puheenjohtaja, piispa Jari Jolkkonen, luovutti palkinnon Kuopion Alavan kirkon Martinpäivän kirkkojuhlassa.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Pohjolainen on tuonut taiteessaan esille kristinuskon sisältöjä ennakkoluulottomasti ja tuoreesti. Hän on toistuvasti tutkinut teoksissaan kristinuskon keskeisintä symbolia, ristiä. Pohjolaisen taiteessa on piirteitä myös varhaiskristillisestä muotokielestä ja ikonitaiteesta. Pauno Pohjolainen on tehnyt lukuisia julkisia teoksia, ja hänet tunnetaan myös alttariteoksistaan ja -reliefeistään.

Pohjolainen käyttää teosten materiaalina muun muassa puuta, värimassoja, läpikuultavaa hartsia ja metallia.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema ja valmistama niin sanottu Lutherin mustepullo.

Vuoden 2014 säätiön palkinnon sai elokuvaohjaaja Klaus Härö. Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Tuija Hyttinen

Lue myös:

Klaus Härölle Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinto

Edellinen artikkeliEspoon seurakunnilta 30 000 euroa Pakistanin maanjäristyksen uhreille
Seuraava artikkeli”Huivi sai minut tuntemaan vihaa sisälläni”

Ei näytettäviä viestejä