Partaharjun legendaarinen leirikeskus sai uudet yrittäjät – ”Emme anna peloille valtaa”

Partaharjun leirikeskuksen osti kahden yrittäjän perustama Partaharjukeskus Oy, jonka yrittäjäpariskuntana toimii Eija ja Hannu Sorjonen. Eija Sorjonen on työskennellyt Partaharjulla Lasten ja nuorten keskuksen ja sen edeltäjien palveluksessa vuodesta 1995. Kuva: pressikuva

Pieksämäellä toimivalle Partaharjun perinteikkäälle leirikeskukselle on löydetty uusi omistaja. Kauppakirjat allekirjoitettiin 15.12. ja Partaharju siirtyy uudelle omistajalle 1.1.2021.

Paikan osti kahden yrittäjän perustama Partaharjukeskus Oy, jonka yrittäjäpariskuntana toimivat Eija ja Hannu Sorjonen.

Lasten ja nuorten keskus ry päätti luopua toiminnastaan Partaharjulla aiemmin tänä vuonna. Asiasta voi lukea lisää täältä. Maat ja rakennukset omistava Partaharju-säätiö hoiti keskuksen myynnin.

Eija Sorjonen on työskennellyt Partaharjulla Lasten ja nuorten keskuksen ja sen edeltäjien palveluksessa vuodesta 1995.

– Tulin tänne alun perin markkinointi- ja myyntisihteeriksi ja etenin siitä sitten myyntipäälliköksi ja lopulta toiminnanjohtajaksi. Tunnen tämän paikan ihan hirveän hyvin. Koko syksyn olen miettinyt tätä päätöstä, Eija Sorjonen kertoo.

Yrittäjyys ei ole Sorjosen pariskunnalle vieras asia. Heillä on ollut 22 vuotta Teboil-huoltamokeskus, ja molemmat tulevat yrittäjäsuvuista.

– Luotan Partaharjuun ja sen asiakkaisiin. Mitään tukia en ole hakenut. Alkuvuosi mennään miinuksella, mutta sitten tämä homma lähtee nousuun, Eija Sorjonen sanoo.

Hän uskoo, että kotimaanmatkailu, luontomatkailu ja retkeilyreitistöt ovat tulevaisuutta, ja sitä kaikkea Partaharjun leirikeskus voi ihmisille tarjota.

– Totta kai mielessä on myös erilaisia pelkoja, mutta minä en suostu niihin. En halua antaa peloille valtaa.

Toiminta jatkuu entisellään ja aluetta kehitetään

Toiminta Partaharjun leirikeskuksessa jatkuu entisellään. Kaikki tulevat varaukset siirtyvät suoraan uusille yrittäjille.

Myös joka neljäs vuosi järjestettyjä lasten ja nuorten suurleirejä jatketaan tulevaisuudessakin.

Aluetta on tarkoitus myös kehittää. Eija Sorjonen iloitsee erityisesti naapurista ja yhteistyökumppanista Hanna Suhosesta, joka on Partaharjun Puutarhan toimitusjohtaja.

– Meillä on vireillä paljon ihania yhteisiä ideoita tämän alueen kehittämiseksi. Hanna tuo mahtavaa osaamista leirialueiden ekologiseen kehittämiseen. Luvassa on esimerkiksi suuri hanke, joka liittyy vihreän energian hyödyntämiseen.

– Minulle voi myös mielellään lähettää Partaharjun leirikeskukseen liittyviä kehitysideoita, Sorjonen sanoo.

Partaharjun leirikeskuksessa on 219 majoituspaikkaa, jotka ovat niin yritysten, järjestöjen, seurakuntien kuin yksityisten ihmisten vuokrattavissa.

– Paras tapa tukea Partaharjua on käyttää sen palveluja. Palvelemme täällä joka päivä. Olen lämmin ihminen ja tunnen lähialueen ihmiset ja seurakunnat. Haluan sanoa teille, että olette meille tärkeitä. Uskolla ja intensiteetillä menemme yhdessä eteenpäin.

Lue myös:

Lasten ja nuorten keskus luopuu toiminnasta Partaharjulla – liiketoiminta ollut tappiollista

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkon viestintäpalkinto myönnettiin Erätauko-säätiölle, joka kehittää jakolinjoja ylittävää keskustelukulttuuria
Seuraava artikkeli”Yksi luukku, yksi brändi” – Merimieskirkko alkaa johtaa kirkon ulkosuomalaistyötä

Ei näytettäviä viestejä