Pariisin terrori-iskut koskettavat Lähetysseuran Marhaban-keskuksen työtä

Pariisin terrori-iskut ovat herättäneet tunteita myös Etelä-Ranskan Marseillen Marhaban-keskuksen työntekijöissä ja kävijöissä, kerrotaan Suomen Lähetysseuran tiedotteessa.

Marhaban on vuonna 2003 perustettu diakoniakeskus, joka tekee työtä maahanmuuttajien parissa. Sen asiakkaista valtaosa on muslimeja. Keskuksen johtaja Mélanie Landes ja Suomen Lähetysseuran Ranskan-työntekijä, pastori Riitta Granroth ovat laatineet yhteisen kommentin Ranskan terrori-iskuista Marhabanin nimissä.

”Kohtaamamme muslimit kokevat uskonsa tulleen loukatuksi tämän teon johdosta. Kuten esimerkiksi Fatima, joka tuli keskukselle tapahtuman jäljiltä vielä täysin shokissa, eikä saanut sanottua muuta kuin ’Islam ei ole tällaista’”, kirjeessä kerrotaan.

Marhaban on arabiaa ja tarkoittaa tervetuloa. Sen sanominen yhä uudestaan ja uudestaan tuntuu keskuksen työntekijöistä nyt entistäkin tärkeämmältä.

”Meidän tulee jatkaa dialogin, vuoropuhelun, tietä. Jos olemmekin näiden keskustelujen kuluessa tunteneet tarvetta tehdä ero tämän äärimmäisen teon ja ranskalaisen islamin välillä, rukoilemme että Ranskan kansalaiset välttäisivät kaiken sekaannuksen ja ottaisivat tämän teon sellaisena kuin se on: terrori-isku, jonka takana ovat fanaatikot, jotka eivät kunnioita ihmiselämää.”

Edellinen artikkeliTutkija: tiede on valtakulttuuria – muu kansanuskoa
Seuraava artikkeliVille Ranta piirsi pilakuvan Muhammedista – ”Sananvapaus ei uhkaa uskontoja”

Ei näytettäviä viestejä