Opetusneuvos kommentoi Kulosaaren kokeilua

Opetusneuvos Pekka Iivonen kommentoi Kirkko ja kaupunki -lehdessä Kulosaaren yhteiskoulun opetuskokeilua, jossa eri katsomusaineita opetetaan osin samanaikaisesti.

Oman uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetusta järjestetään Kulosaaressa samanaikaisesti opetussuunnitelman yhteneväisen sisällön puitteissa.

Aluehallintovirasto linjasi viime viikolla, ettei uskonnonopetuksessa ole huomautettavaa. Virasto vastasi koulusta tehtyyn kanteluun.

Pekka Iivosen sanoo Kirkko ja kaupunki -lehdessä, että vielä on epäselvää se, kuinka laajasti yläkoulun oppimäärää voidaan tällä tavoin opiskella. Iivosen mukaan Kulosaaressa ei rikottu lakia, koska eri oppimääriä suorittavia opetusryhmiä ei yhdistetty.

– Aluehallintoviraston päätös koskee vain yhteisen tai lähes yhteisen opetussisällön osia perusopetuksen 7-9 luokilla. Eri oppimääriä opiskelevia ei voida yhdistää edelleenkään yhdeksi katsomusaineiden oppimääräksi, hän sanoo.

Opetusneuvos toivoo, että koulut jatkaisivat uskonnon oppiaineen opetuskokeiluja, sillä ne rikastuttavat opetusta.

– Tärkeää olisi, että kokeiluista tulisi tuloksia, joita voitaisiin jakaa muille opettajille. Varsinkin 1-6 luokilla olisi hyviä mahdollisuuksia opetuksen yhteiseen toteuttamiseen.

Lue Kirkko ja kaupungin juttu

Lue myös:

AVI: Kulosaaren yhteiskoulun uskonnonopetus lainmukaista