AVI: Kulosaaren yhteiskoulun uskonnonopetus lainmukaista 

Aluehallintovirasto ei näe huomautettavaa Kulosaaren yhteiskoulun uskonnonopetuksessa. Virasto vastasi Länsi-Uudenmaan ateistien kantelun, jonka mukaan Kulosaaressa olisi lainvastaisesti yhdistetty elämänkatsomustiedon ja uskonnon opetuksen opetusryhmät. 

Aluehallintovirasto ei asiakirjoista saatavan selvityksen perusteella ole voinut todeta Kulosaaren yhteiskoulun menetelleen vastoin asiaan sovellettavia lainsäädöksiä tai ylittäneen niissä lainsoveltajalle jätettyä harkintavaltaa, aluehallintovirasto toteaa ratkaisussaan.

Kulosaaren yhteiskoulun rehtori Lauri Hallan mukaan päätös on odotusten mukainen.

– Päätös poistaa kaikki epäilyt uudenlaisen katsomusaineiden opetusmallin laillisuudesta. Se antaa Kulosaaren yhteiskoululle mahdollisuuden jatkaa katsomusaineiden opetusta kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja moniarvoisuutta korostaen. Katsomme sen olevan valtakunnallisen perusopetuksen opetussuunnitelman hengen sekä nykypäivän yhteiskunnallisten vaatimusten ja tulevaisuuden tarpeiden mukaista. Päätös avaa todennäköisesti muillekin kouluille hyviä mahdollisuuksia uudistaa halutessaan katsomusaineiden opetustaan sisällöllisesti. Samalla koulut voivat helpottaa opetusjärjestelyitään ja siinä sivussa säästää resurssejaan, Halla sanoo.

Lue myös: Apulaisoikeusasiamies vastasi Kulosaari-kanteluun

Edellinen artikkeliKotimaa24:ssä teknisiä ongelmia – Pahoittelemme
Seuraava artikkeliKirkollisveroprosentit pysyvät ennallaan

Ei näytettäviä viestejä