Näkökulma: Venäjän ortodoksinen kirkko maalasi itsensä ekumeeniseen nurkkaan – tehkää parannus!

2M75E0K On Orthodox Christmas Eve, Vladimir Putin attended services at the Kremlin’s Annunciation Cathedral. - a Russian Orthodox ceremony. Putin said “This serene holiday, beloved by all, inspires noble deeds and aspirations, and serves to reinforce in society such eternal spiritual values and moral constants as mercy, empathy, kindness and justice. It is deeply gratifying to note the enormous constructive contribution of the Russian Orthodox Church and other Christian denominations to unifying society, preserving our historical memory, educating the youth and strengthening the institution.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vajaat 11 kuukautta sitten on opettanut maailmalle sekä uutta että vanhaa. Koko kriisin takana lymyävät valta- ja geopolitiikka. Ukrainan ja Venäjän ristiriita on jo vuosisatainen: sekä tsaarit että Neuvostoliiton johtajat pyrkivät kieltämään ukrainalaisen kansallisuuden ja ukrainan kielen. Ei presidentti Putinkaan pidä ukrainalaisia minään kansana, mikä kertoo imperialistisen venäläisen ajattelun jatkumosta. Länsimaista katsoen…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliKyselytutkimus: 69 prosenttia suomalaisista ei halua tietoa kuolemastaan someen, mutta kuolemasta viestiminen on murroksessa
Seuraava artikkeliPalkansaajajärjestöt ovat irtisanoneet kirkon virka- ja työehtosopimuksen

Ei näytettäviä viestejä