Mysteerikuvassa on nuorisoa ja papistoa, mutta keitä ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut ryhmäkuvan, jossa joukko nuorempia kansalaisia on arvokkaasti papiston seurassa. Tunnistaako kukaan kuvassa olevia henkilöitä tai tilannetta?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

EDELLISEN VIIKON Mysteerikuvan henkilöt tunnistettiin näyttelijä Liisamaija Laaksoseksi ja Helsingin tuomiokirkon kanttoriksi, Helsingin Katedraalikuoron johtajaksi, säveltäjä Eero Erkkiläksi. Laaksonen ja Erkkilä tekivät aikanaan yhteistyötä.

Tamperelainen musiikkivaikuttaja Heikki Liimola muistaa, että Laaksosen ja Erkkilän yhteistyön tuloksena syntyi muun muassa laulu Pienen iltarukous. Liimola sai Erkkilän luvalla ottaa kyseisen laulun johtamansa maineikkaan Tampereen Harjun nuorten kuoron ohjelmistoon.

Arkistonhoitajalla on omakohtainen kiitollinen muisto Liisamaija Laaksosesta. Vuosikymmeniä sitten arkistonhoitaja oli parikymppinen aloitteleva toimittaja. Tunnettu näyttelijä oli hänen haastattelemansa ensimmäinen julkisuuden henkilö. Etukäteen tilanne jännitti. Laaksonen huomasi nuoren toimittajan epävarmuuden ja oli haastattelutilanteessa niin ystävällinen ja kannustava, että arkistonhoitaja sai itseluottamusta jatkaa toimittajan työssä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!