Mysteerikuva: Opiskelijaporukka vai mikä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Ritva Neuvonen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on joukko nuoria aikuisia. Kuvan takana lukee vain: opiskelijat. Keitä kuvan henkilöt ovat? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen mysteerikuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnistivat muiden muassa Seppo Suokunnas ja Tuulikki Lukkarinen. Kuva lienee otettu 1950- ja 60-lukujen taitteessa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toimitalon (Helsingin Malminkatu 12) kirjastohuoneessa.

Suokunnas kirjoittaa: "Kuvassa on Sleyn piirisihteereitä, julistajia ja työmiehiä kentällä, jotka Sley kutsui vuosittain kevättalvella ns. juhlajakoon. Kuvassa on Sleyn piirisihteereitä ympäri Suomea: Lauri Vappula, Jaakko Gummerus, Samuli Kytömäki, Pekka Lehikoinen, taustalla oikealta lukien Otto Muhonen, Urho Kallio, Veikko Toivola, Martti Kytömäki. Etualalla pöytään päin saattaa olla kanttori J. Suutala."

Vasemmalla pöydän päässä istuu pastori Antero Kruus, Sleyn Nuorisoliiton pääsihteeri ja piirisihteerien esimies. Koska hän kuoli vuonna 1963 ja Pekka Lehikoinen tuli piirisihteeriksi 1956, Suokunnas päättelee, että kuva on otettu välillä 1956–63.

Tuulikki Lukkarinen mainitsee edellä nimettyjen kuvan henkilöiden lisäksi Johannes Simosen ja Pentti Heikkilän.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä on joukko pöydän ääressä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.