Mysteerikuva: Mikä on joukko pöydän ääressä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on joukko miehiä kumartuneena pöydän ääreen tärkeään toimitukseen. Kuva vaikuttaa asetelmalliselta, sillä takarivin miehet eivät näe pöydällä olevia papereita. Keitä kuvan miehet ovat? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Viime viikon mysteerikuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuva osoittautui mysteeriksi lukijoille, sillä yhtään selkeää tunnistusta ei tullut. Kuvasta on saatavissa kuitenkin seuraavat tiedot:

Valokuva on otettu 1940-luvun lopussa, tarkemmin sanottuna tammikuussa vuonna 1948. Kuvassa on Pappisliiton 30-vuotisjuhlille tulleita ulkomaalaisia vieraita mahdollisesti suomalaisten isäntiensä kanssa – kaksi keskimmäistä ovat O. Hessler ja R. Prenter. Jälkimmäinen eli Regin Prenter (1907–1990) oli tanskalainen pappi ja teologi, jota Suomessakin arvostettiin ja luettiin aikanaan paljon. Prenter oli Aarhusin yliopiston dogmatiikan professori vuosina 1945–1972. Kuva on J. Utriaisen ottama.

Lue myös:

Mysteerikuva: Keitä ovat neljä miestä lumisateessa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kuka kastetaan ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kenen pää puuttuu? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kolme miestä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.