Mysteerikuva: Nyt ollaan suurissa saleissa mutta ketkä ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistosta on monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on tai missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tämän viikon mysteerikuvassa ollaan suurissa saleissa. Presidentti Urho Kekkosen tunnistanevat kaikki, mutta keitä kuvan muut henkilöt ovat?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon mysteerikuvassa luettiin sanomalehteä. Kuvassa ollut vanhempi lehden lukija tunnistettiin hyvin. Hän on teologi, kirjailija Irja Kilpeläinen (1911–1999).

Toisen lukijan henkilöllisyyden osasi kertoa Anna-Maija Kurvinen-Tikkanen, jonka leikearkistosta löytyi alkuperäinen juttu vuodelta 1978. Siitä selviää, että nuori lukija on 7-vuotias Antti, Irja Kilpeläisen ”erään läheisen piirin nuorin jäsen”, joka oli jutunteon aikaan vieraana Kilpeläisen luona. Jutun mukaan kolmipäiväisen vierailun aikana ”elettiin voimakkaasti ja koettiin rikkautena”.

Arkistonhoitaja kiittää lämpimästi kaikkia tietojaan kertoneita ja erityisesti Anna-Maija Kurvinen-Tikkasta, jonka arkiston avulla arvoitus ratkesi.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!