Mysteerikuva: Nuoret artistit asialla – mutta keitä he ovat?

Kuva: Kotimaan valokuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistosta on monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on tai missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tämän viikon mysteerikuvassa kuunnellaan musiikkiesitystä. Keitä ovat nämä nuoret artistit?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon kuvassa oltiin Tamminiemessä, missä Moskovan patriarkka Pimen kävi tapaamassa presidentti Urho Kekkosta. Kotimaan entinen toimittaja Hannu Kuosmanen kirjoittaa: ”Kuva on sikäli historiallinen, että se oli Kekkosen presidenttikauden viimeisiä julkisia esiintymisiä – –Paikalla olleiden kertoman mukaan tilaisuus oli lähinnä kiusallinen, sillä Kekkonen ei selvästikään enää tiennyt, kuka hänen vieraansa oli.”

Moni tunnisti kuvasta edellisten lisäksi arkkipiispa Mikko Juvan ja Neuvostoliiton suurlähettilään Vladimir Sobolevin. Vierailu mainitaan lyhyesti Jarmo Korhosen kirjassa Valtataistelu (Tammi 2015), jonka äärelle arkistonhoitajan ohjasi Jouni Parviainen. Kirjan mukaan paikalla oli myös Valko-Venäjän metropoliitta Filaret ja ajankohta oli 31.8.1981.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!