Mysteerikuva: Mitäs käsiä tässä nostellaan ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on joukko ihmisiä, jotka nostelevat käsiään hymy huulillaan. Kyse saattaa olla taukojumpasta. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan vastaus

Edellisestä mysteerikuvasta ei tällä kertaa tullut täyttä varmuutta vaikka aikaa selvityksiin oli tavallista enemmän. Selvästi kuvassa äänestetään, mutta epävarmaksi jäi, onko käynnissä seurakuntavaalit, kirkolliskokousvaalit vai kenties piispanvaali.

Henkilöt tunnistettiin paremmin. Tumma pappi pöydän takana on Uolevi Nurminen, joka työskenteli muun muassa Munkkiniemen kirkkoherrana. ”Uolevin hiusten väristä sekä viiksistä päätellen kuvan otosta on kulunut useita vuosikymmeniä”, Leena Repo kirjoitti.

Eeva Hurskainen arveli keskellä istuvaa naista Kotilieden entiseksi päätoimittajaksi Eila Jokelaksi. Riitta Niinivaara epäili, että nainen kuvan oikeassa laidassa saattaisi olla Päivi Karjalainen.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliOrtodoksisen elokuvan festivaali Byzanfest tarjoaa nyt pyhiä eläviä kuvia verkossa
Seuraava artikkeliKansliapäällikkö Pekka Huokuna lähtee ehdokkaaksi Mikkelin piispanvaaliin

Ei näytettäviä viestejä