Mysteerikuva: Mikä ryhmä laulaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Markku Mattila

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on lauluryhmä. Yksi mies säestää kitaralla ja kolme naista laulaa. Kuuluuko kuvan oikeassa laidassa näkyvä mies myös lauluryhmään? Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen viikon kuva

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita tunnistuksia. Moni tiesi, että kyseessä on kirkkodraamaryhmä Sacri Ludi. Leena Repo kirjoittaa: "Kuvassa takana keskellä kädet pystyssä on ryhmän perustaja ja ohjaaja Marjatta Haapanen."

Tuomas Nevanlinna kertoo tunnistavansa kuvasta Heli Savolaisen, joka toimi Tapiolan seurakunnassa lehtorina 70-luvun puolivälissä: "Kävin -75 riparin, jota Heli veti. Heli on vaalea nainen alarivissä toinen oikealta."

Risto Voipio kirjoittaa: "Esko Lauha Heli Savolaisen vieressä. Harrastajateatteriliiton puheenjohtaja Kaarina Virolainen sohvalla."

Aila Santavuori tunnisti kuvasta edellä lueteltujen lisäksi itsensä (eturivissä toinen vasemmalta) ja Tuija Antilan hänen vasemmalla puolellaan. Santavuori kirjoittaa: "Kuva liittyy matkaan New Yorkiin toukokuussa 1977. En muista, onko kuva otettu reissussa, ennen reissua vai reissun jälkeen. Tuolloin ryhmällä oli kunnia osallistua siellä harrasteteatteripäiville Narrin [Helsingin nuorisoteatterin] lähettämänä."

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä porukka poseeraa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.