Mysteerikuva: Mikä nelikko koossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on neljä ihmistä, kolme miestä ja yksi nainen. He ovat asettuneet ryhmäkuvaan, ja kaikkien ilme on hyvin tietoinen ja poseeraava. Mikä joukko on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuva on otettu Kanta-Espoon kirkkoherranvirastossa 1970-luvun taitteessa. Kuvan ottamisen aikaan seurakuntanuorena ollut Pertti J. Rosila ja kuvassa esiintyvä Martti Sares tunnistivat kuvan henkilöitä, mutta täyttä varmuutta ei saatu siitä, kuka on kuka.

Rosila kirjoittaa: "Kuvan miehet oikealla kappalainen Martti Sares ja vasemmalla viral. apulainen Pekka Kuusniemi. Heidän välissään toimistonhoitaja Liisa Nummela (myöh. Kyyhkynen). Puhelimessa kanslisti Laina Leistola."

Sares kirjoittaa: "Etualalla puhelimessa on kanslisti Laina Leistola, taka-alalla on kanslisti Terttu Eloranta ja äärimmäisenä vasemmalla on toimistonhoitaja Liisa Nummela. Perhelehtiä tutkivat henkilöt ovat todennäköisesti Laina Pekonen, Pekka Kuusniemi ja Martti Sares."

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä porukka toimistossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!