Mysteerikuva: Mikä kolmikko kyseessä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Kansan Raamattuseura

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on arvatenkin musisoiva trio. Kaksi miestä katsoo kameraan, toisella on käsissään kitara. Kontrabassoa pitelevä kolmas mies katsoo sivulle. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Vastauksia saatetaan käyttää lehdessä ja verkossa tunnistuksen yhteydessä.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli vastaus kuvassa vasemmalla olevalta Kari Saloselta ("Kyllä me oltiin nuoria."):

"Vasemmalta lukien (nykyisillä sukunimillään) Kari Salonen, Paula-Maria Lehtipuu, Sanna Voipio-Huovinen ja Heikki Hakala.

Kuva on otettu kevättalvella 1991 Uusi viini -ryhmän tapaamisen jälkeen. Uudistushenkisessä nuorten aikuisten ryhmässä pohdittiin kirkon tulevaisuutta ja suunniteltiin vaalikampanjaa kirkolliskokousvaaleihin.

Kari Salonen on nykyään pappi, työssä Tampereen aluekeskusrekisterin johtajana.

Paula-Maria Lehtipuusta tuli "kaikkien alojen erikoisasiantuntija" eli yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän työskentelee apulaisylilääkärinä Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollossa.

Sanna Voipio-Huovinen työskentelee Espoon perusopetuksessa maahanmuuttajien opetuksen suunnittelijana ja neuvoo kouluja valmistavan ja S2-opetuksen kysymyksissä.

Heikki Hakala tunnetaan mm. siitä, että hän toimi vuosina 1997–2014 Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä keskustelevat vilkkaasti? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä trio soittaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.