Mysteerikuva: Kuka osoittelee vaahtosammutinta kirkkosalissa ja kenen kanssa?

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Heikki Savolainen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on kaksi miestä kirkkosalissa. Toinen, jolla on takki päällään ja kamera kaulassa, osoittaa kädellään vaahtosammutinta. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli muutamia tunnistuksia. Jorma Bäckman tunnisti itsensä ja kirjoittaa: ”Tässä on tuttu kuva Suomen Merimieslähetysseuran (nykyisin Suomen Merimieskirkko) pääsihteerikaudeltani: ulkomaantyöntekijöidemme kokous Antwerpenissa keväällä 1981. Kuvassa ovat seuraavien merimieskirkkojemme emännät (nyk. palveluvastaava): vasemmalta lukien Laila Nardi ja Martta Liukku Antwerpenista, Satu Rantanen Rouenista, allekirjoittanut, Tuula Alenius Hampurista, Marketta Stauffer Lontoosta ja Sisko Kontio Rotterdamista.”

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!